Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499

Alaiba prezintă date noi: Cîți patentari au trecut la activitatea independentă

15 sep. 2023,, 09:42   Economie
2195 0

La două luni de la intrarea în vigoare a noii reforme fiscale, aproape 95 de foști patentari au tranzitat la noul regim fiscal de activitate independentă.

Datele au fost prezentate vineri, 15 septembrie, de ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, transmite Noi.md cu referire la tv8.md.

„În două luni de cînd a intrat în vigoare reforma patentei estimăm că aproape 95% din foști patentari au tranzitat la o altă formă de activitate, regim de activitate independentă sau SRL - întreprindere individuală.

(...) Aparatul de casă trebuie să rămînă. Vorbim de dreptul la peste 2 milioane de consumatori care merită un elementar bon de casă. Desigur că a fost rezistență, dar unul cîte unul oamenii au tranzitat. Din informațiile actualizate, 4200 din cei 4202, 3256 au trecut la un regim de activitate independentă. Cei rămași au trecut fie în SRL, fie în întreprindere individuală”, a menționat Alaiba.

Potrivit ministrului, 3445 de oameni au solicitat compensații, dintre care 3183 au primit deja suma.


Ministerul Economiei a anunțat la sfîrșitul anului trecut că activitatea în baza de patentă va fi schimbată pe activitate individuală, începînd cu 1 iulie 2023.

Asta presupune că oamenii care lucrează în piețe sunt obligați să aibă aparate de casă.

Anterior, ministrul Economiei, Dumitru Alaiba, a avut o întrevederi cu titularii de patentă. În țara noastră erau în jur de cinci mii de deținători de patentă de întreprinzător. Aceasta era utilizată în activitățile de comerț cu amănuntul - la tarabe, tonete, gherete, pavilioane.

0
0
0
0
9

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?