Cazul Șor stiri: 599

Ursula von der Leyen: "Haitele de lupi sînt un pericol real"

5 sep. 22:30   Diverse
2417 0

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a avertizat asupra „pericolului real", pe care îl reprezintă haitele de lupi în Uniunea Europeană (UE), anunțînd o posibilă revizuire a statutului de protecție de care beneficiază acest animal.

„Concentrarea haitelor de lupi în anumite regiuni europene a devenit un pericol real pentru animale și, potențial, pentru oameni", a declarat ea într-un comunicat de presă.

Șefa Comisiei Europene însăși a avut o experiență neplăcută cu lupii: în septembrie 2022, un astfel de animal a pătruns într-un padoc de pe proprietatea familiei von der Leyen din nordul Germaniei și i-a ucis un ponei bătrîn pe nume Dolly, notează Noi.md cu referire la hotnews.ro.

Pentru Comisie, „revenirea lupilor în zone din UE, în care au fost mult timp absenți duce la creșterea conflictelor cu comunitățile locale de fermieri și vînători, în special acolo unde măsurile de prevenire a atacurilor asupra animalelor nu sînt pe deplin puse în aplicare".

Bruxellesul solicită „comunităților locale, oamenilor de știință și tuturor părților interesate să prezinte date actualizate privind populațiile de lupi și impactul acestora pînă în 22 septembrie".

3
3
0
3
16

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În Moldova au avut loc alegeri locale. Care sînt schimbările la care vă așteptați?