Un nou cutremur a zguduit Turcia

27 feb. 14:05   Diverse
2777 0

Seismul a avut loc luni, 27 februarie, în estul Turciei, potrivit Centrului Seismologic Euro-Mediteranean (EMSC) care anunță o magnitudine de 5,2, informează agenția Reuters, citată Agerpres, transmite libertatea.ro.

AFAD, agenția turcă pentru gestionarea dezastrelor, citată de CNN Turk, raportează o magnitudine de 5,6 grade a seismului care a avut loc în orașul Malatya, la trei săptămîni după cutremurele devastatoare de la începutul lunii februarie.

Potrivit primelor informații citate de presa turcă, 29 de clădiri avariate s-au prăbușit după seismul de luni. Președintele AFAD, Yunus Sezer, a anunțat că o persoană a murit și 69 au fost rănite în urma cutremurului care s-a produs la o adîncime de aproximativ 6,97 de kilometri.

„Echipele noastre sînt în alertă după cutremurul cu magnitudinea de 5,6 care a avut loc în districtul Yeșilyurt din Malatya. Lucrările de scanare a terenului continuă”, a scris Yunus Sezer pe rețelele sociale. „Eforturile de căutare și salvare continuă în 5 clădiri. Din păcate, unul dintre cetățenii noștri și-a pierdut viața. 69 dintre răniții noștri au fost transferați la spitale”, a adăugat președintele AFAD, într-o intervenție televizată, precizînd că a fost vorba despre o replică, nu de un cutremur separat.

Cutremurul de luni are loc la exact trei săptămîni după seismele de 7,8 și 7,5 grade pe scara Richter care s-au produs pe 6 februarie în sudul Turciei și au fost resimțite puternic în Siria vecină, peste 50.000 de persoane fiind ucise în ambele țări. Un alt cutremur de 5,2 grade pe scara Richter a avut loc în Turcia și sîmbătă, 25 februarie. „Vom observa că aceste cutremure vor continua și în următoarele săptămîni. Aceste cutremure pot continua luni sau chiar ani”, a avertizat la scurt timp după cutremurele devastatoare de la începutul lunii profesorul Haluk Özener, director al Institutului de Cercetare a Cutremurelor de la Universitatea Boğaziçi.

0
0
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?