COVID-19 în MOLDOVA

Sfaturi utile pentru mămici privind alăptarea bebelușului

Sfaturi utile pentru mămici privind alăptarea bebelușului

Alăptarea este extrem de benefică pentru copil pentru că-i aduce aportul necesar de vitamine, minerale, zaharuri și anticorpi.

Toate acestea sînt vitale pentru a proteja bebelușul de multe boli. În plus, alăptarea stimulează și legăturile afective dintre mamă și copil. Însă multe mămici nu știu că alăptarea are și mai multe avantaje pentru copii pe termen lung. Un studiu brazilian a analizat asocierea dintre sugarii alăptați, IQ, ani de școlarizare și venituri la vîrsta de 30 de ani și au descoperit ceva destul de interesant.

Organizația Mondială a Sănătății recomandă alăptarea exclusivă în primele șase luni de viață, iar apoi complementară cu diversificarea pînă la vîrsta de doi ani sau chiar mai mult dacă e posibil.


Cercetătorii de la Universitatea Pelotas din Rio Grande do Sul au făcut un studiu întins pe o perioadă de 30 de ani pentru a descoperi influența alăptării în copilărie pe parcursul vieții adultului. Aceștia au ajuns la concluzia că bebelușii care au fost alăptați mai mult, au studiat mai mult, au devenit mai inteligenți și au beneficiat ulterior de venituri mult mai mari.

Studiul a urmărit în jur de 3500 de copii din diferite clase sociale și a arătat că cei alăptați pînă la un an sau mai mult au avut un IQ ridicat. S-a observat că la maturitate cei care au fost alăptați mai mult au cîștigat, în medie, salarii cu 20% mai mari decît cei care au fost alăptați doar pentru o perioadă scurtă de timp.

„Alăptarea este asociată cu o performanță mai bună la testele de inteligență după 30 de ani și poate avea un efect major în viața reală, prin creșterea nivelului de educație și a venitului la vîrsta adultă”, subliniază cercetătorii.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load