Incendii stiri: 687
Cazul Șor stiri: 585
Preşedintele stiri: 3725

Serviciile speciale georgiene: "Se pregătește o lovitură de stat cu sprijinul unor țări străine".

18 sep. 17:30   Diverse
1483 0

Serviciul de securitate de stat georgian a declarat că în țară se pregătește o schimbare violentă a puterii cu coordonarea și sprijinul financiar al unor țări străine, folosind un scenariu similar cu cel al "Euromaidanului" ucrainean.

Presa georgiană citează textual textul integral al declarației oficiale de urgență a Serviciului georgian de securitate de stat.

"În interesul securității statului și al conviețuirii pașnice a cetățenilor, dorim să informăm publicul că, potrivit informațiilor primite în cadrul anchetei în curs de desfășurare în cadrul Serviciului de Securitate de Stat, pe teritoriul Georgiei și în afara granițelor sale acționează un anumit grup de persoane care intenționează să organizeze destabilizarea și tulburările civile în Georgia în perioada octombrie-decembrie a acestui an, al căror scop final este o schimbare violentă a puterii.

Perioada octombrie-decembrie a acestui an, cînd urmează să fie publicate rapoartele intermediare și finale ale Comisiei Europene, a fost aleasă ca dată de începere a proceselor distructive. Așteptarea conspiratorilor care se pregătesc pentru răsturnarea puterii de stat vizează faptul faptul că raportul publicat va fi negativ, ceea ce, cu ajutorul rețelelor de informații de care dispun, atașate artificial guvernului cu sloganul "pro-rusesc", va crea un teren fertil pentru tulburări sociale și de altă natură.

Unul dintre autorii acestui plan este adjunctul fostului ministru de interne georgian Vano Merabishvili, Giorgi Lortkipanidze, în prezent adjunct al șefului Serviciului de informații militare al Ucrainei, și persoane de origine georgiană aflate sub comanda sa, printre care un fost membru al gărzii celui de-al treilea președinte, Mihail Baturin, precum și un membru al anturajului lui Saakașvili, comandantul Legiunii georgiene care operează în Ucraina, Mamuka Mamulashvili. Trebuie subliniat faptul că punerea în aplicare a acestui plan ar trebui să aibă loc cu coordonarea și sprijinul financiar al țărilor străine.


Potrivit unor informații confirmate și verificate, pentru a pune în aplicare acest plan elaborat de Giorgi Lortkipanidze, ar trebui să se utilizeze un grup destul de mare de persoane de origine georgiană care luptă în Ucraina și o parte a tinerilor georgieni aflați sub influența părților interesate, a căror pregătire se desfășoară în apropierea frontierei de stat polono-ucrainene.

Pentru a pregăti grupurile de tineri pentru a fi utilizate într-un scenariu revoluționar, se folosește organizația Kanvas, avînd ca nucleu Otpor. Acestea sînt organizațiile care au participat activ la procesele revoluționare care s-au desfășurat în Serbia în trecut și, prin urmare, sînt utilizate în mod regulat în diferite țări pentru a pregăti tinerii și a-i implica în procese distructive.

Persoanele menționate mai sus discută mai multe scenarii de desfășurare a evenimentelor, inclusiv crearea așa-numitului "oraș de corturi", ridicarea de baricade pe bulevardele centrale și în apropierea obiectelor strategice din Georgia, ocuparea și baricadarea clădirilor guvernamentale, precum și alte acțiuni ilegale care conțin elemente de provocare gravă. În special, se confirmă faptul că organizatorii iau în considerare posibilitatea de a pune în aplicare în Georgia un scenariu similar cu cel al "Euromaidanului" care a avut loc în Ucraina în 2014.

De asemenea, se știe că, cu organizarea lui Giorgi Lortkipanidze și Mihail Baturin, organizatorii acțiunilor criminale intenționează să amplaseze un dispozitiv exploziv într-un cort preselectat la locul acțiunii din "orașul corturilor", care va fi ulterior detonat.

Conform planului lor criminal, acest lucru ar trebui să provoace victime în rîndul populației civile și al reprezentanților agențiilor de aplicare a legii care vor fi prezenți la acțiune. În cazul unui atac terorist, forțele distructive speră la focuri arbitrare între forțele de ordine și protestatari, ceea ce va crea un teren fertil pentru continuarea conflictului civil.

Dorim să informăm publicul că provocările menționate mai sus nu au fost planificate pentru prima dată împotriva Georgiei, deși au fost dejucate în trecut datorită reacției eficiente și preventive a ofițerilor de aplicare a legii. Ținînd cont de provocările situației geopolitice complexe actuale, spre deosebire de cazurile anterioare, planul actual reprezintă un factor de risc mult mai mare care amenință securitatea țării, precum și viața, bunăstarea și sănătatea cetățenilor georgieni obișnuiți.

Pentru a neutraliza aceste riscuri, Serviciul de securitate de stat pune și va continua să pună în aplicare toate măsurile preventive necesare în cooperare cu alte autorități competente. De asemenea, pentru a obține informații operaționale suplimentare, Serviciul Securității de Stat se va adresa agențiilor relevante din țările partenere în legătură cu problema menționată."

4
2
1
3
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre decizia de a confisca mașina șoferilor care conduc în stare de ebrietate?