Regimul militar din Niger - noi acuzații aduse Franței

10 sep. 12:00   Diverse
2163 0

Regimul militar nigerian, rezultat în urma unei lovituri de stat, a acuzat Franţa, într-un comunicat citit la televiziunea naţională, că "îşi desfăşoară forţele" în mai multe ţări din Africa de Vest în vederea unei "agresiuni" împotriva Nigerului.

"Franţa continuă să-şi desfăşoare forţele în mai multe ţări din ECOWAS (Comunitatea Economică a Statelor din Africa de Vest) în cadrul pregătirilor pentru o agresiune împotriva Nigerului, pe care o are în vedere cu această organizaţie comunitară", în special "în Cote d'Ivoire, Senegal şi Benin", a declarat un membru al regimului, colonelul-maior Amadou Abdramane.

După lovitura de stat din 26 iulie, ECOWAS a ameninţat cu intervenţia militară în Niger, pentru care anunţase pregătiri. O decizie susţinută de Franţa, care are 1.500 de militari în această ţară, notează Noi.md cu referire la agerpres.ro.

La începutul lui august, generalii nigerieni aflaţi la putere, care doresc plecarea soldaţilor francezi, au denunţat mai multe acorduri de cooperare militară încheiate cu fosta putere colonială. Unul dintre aceste texte conţinea un preaviz de o lună, potrivit acestora.

Parisul a declarat că au au loc discuţii între armatele nigeriană şi franceză pentru "a facilita mişcarea mijloacelor militare franceze".


1
0
0
4
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?