X 
Transnistria stiri: 1367
Eurovision stiri: 499

Rasa de cîine care va fi interzisă în Marea Britanie, din 31 decembrie

1 noi. 2023,, 22:30   Externe
3010 0

O rasă de cîine va fi interzisă într-o țară europeană începînd cu 31 decembrie 2023. Decizia a fost luată din cauza faptului că această rasă este considerată „agresivă și periculoasă”.

Proprietarii cîinilor vor primi inclusiv compensații din partea statului în momentul în care vor decide să își eutanasieze animalele de companie.

Cîinii XL Bully (American Bully) vor fi incluși pe lista animalelor interzise în Marea Britanie, în conformitate cu noile reglementări din Legea privind cîinii periculoși, a anunțat guvernul, transmite Noi.md cu referire la stirileprotv.ro.

Decizia interzicerii acestor cîini vine după mai multe atacuri soldate cu decese în care a fost implicată rasa americană XL Bully.

În septembrie, prim-ministrul Rishi Sunak a declarat această rasă ca fiind un „pericol pentru comunități" după ce un bărbat din Staffordshire, Anglia, a murit atacat de doi cîini XL Bully.


Începînd cu 31 decembrie 2023, reproducerea, vînzarea, publicitatea, relocarea, abandonarea și rătăcirea unui cîine din rasa XL Bully vor fi considerate ilegale în Anglia și Țara Galilor, a declarat guvernul britanic, conform Sky News.

De asemenea, de la 31 decembrie 2023, cîinii XL Bully trebuie să poarte botniță și să fie ținuți în lesă în public.

De la 1 februarie 2024 va deveni, de asemenea, ilegală deținerea unui cîine XL Bully, cu excepția cazului în care proprietarul acestuia solicită ca animalul să fie înregistrat în Indexul cîinilor exceptați și respectă un set de reguli stricte pînă la sfîrșitul lunii ianuarie.

Printre aceste reguli se numără obligativitatea proprietarului de a-și ține animalul de companie cu botniță și lesă. De asemenea, patrupedul trebuie să fie obligatoriu castrat și microcipat.

Oficialii britanici au declarat că vor fi oferite, de asemenea, compensații proprietarilor care doresc să își eutanasieze cîinele la veterinar.

Secretarul pentru Mediu, Therese Coffey, a declarat că guvernul ia „măsuri rapide și decisive pentru a proteja publicul de atacurile cîinilor".

„Vom continua să lucrăm îndeaproape cu poliția, cu experții canini și veterinari și cu grupurile de protecție a animalelor, pe măsură ce ducem mai departe aceste măsuri importante", a spus Therese Coffey.

Premierul birtanic Rishi Sunak și-a anunțat intenția de a interzice această rasă de cîine încă din luna septembrie.

5
1
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?