X 
Arşiţa stiri: 186
Jocurile Olimpice stiri: 145
Transnistria stiri: 1457

Transnistria a interzis temporar importul de carne de porc din Moldova

10 iul. 09:29   Transnistria
12367 0

Ministerul Agriculturii și Resurselor Naturale din autoproclamata RMN a emis un ordin "privind instituirea restricției temporare la importul de animale vii (porci), produse obținute în urma sacrificării porcilor, furaje finite și aditivi furajeri utilizați pentru hrana porcilor".

Potrivit Ministerului Agriculturii regiunii transnistrene, interdicția temporară a fost impusă din cauza situației epizootice nefavorabile privind pesta porcină africană în Moldova și pentru a preveni pătrunderea acestei boli infecțioase pe teritoriul RMN.
Potrivit Ordinului, se interzice temporar importul pe teritoriul Transnistriei a animalelor vii (porci), a produselor obținute în urma sacrificării porcilor, precum și a tuturor tipurilor de furaje finite și aditivi furajeri utilizați pentru hrănirea porcilor, din localitățile Republicii Moldova, în care au fost înregistrate focare de pestă porcină africană - boală infecțioasă deosebit de periculoasă, și anume:
Ordinul a intrat în vigoare la 9 iulie 2024.
În ajun, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a comunicat că în perioada 27.06.2024 - 03.07.2024, pe teritoriul Republicii Moldova nu s-au înregistrat cazuri de boli infecțioase.
Totodată, conform normelor sanitar-veterinare, focarele de pestă porcină africană de pe teritoriul raioanelor Ocnița, Soroca și Sîngerei se află la o etapă avansată de lichidare.
Pentru a evita răspândirea bolilor cu risc înalt de infectare, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor îndeamnă populația să fie responsabilă, să evite comerțul stradal ilegal și să aplice măsuri stricte de precauție.
7
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumul republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав