Femeia studia la Universitatea din Bristol în 1948 cînd a descoperit particula kaon. Cu toate acestea, ea a părăsit mediul academic înainte de a-și primi doctoratul, căsătorindu-se cu colegul său fizician, Peter Fowler, în 1949.
Sir Paul Nurse, rectorul Universității din Bristol, a declarat că Rosemary Fowler a deschis calea unor descoperiri cruciale care continuă să modeleze activitatea fizicienilor moderni și înțelegerea noastră a universului.Fowler avea 22 de ani cînd a descoperit o particulă care se descompune în trei pioni. Această particulă a fost denumită ulterior kaon, relatează Noi.md cu referire la oxu.az.
Fowler a devenit doctor honoris causa în științe în cadrul unei ceremonii private de absolvire, în apropierea casei sale din Cambridge.
„Sînt foarte fericită pentru mama mea. În copilărie am vrut să fiu fizician pentru că mi se părea foarte interesant. Deoarece ambii mei părinți erau fizicieni, disciplina și cercetarea erau un subiect obișnuit de discuție în jurul mesei din bucătărie”, a declarat Mary Fowler, fiica lui Rosemary.
Adăuga comentariu