Pot fi amintirile false și fenomenul „deja vu” dovezi ale existenței Universurilor Paralele?

Pot fi amintirile false și fenomenul „deja vu” dovezi ale existenței Universurilor Paralele?

O teorie controversată și intrigantă în același timp sugerează faptul că „amintirile false” ar putea fi dovada existenței Universurilor Paralele.


Oamenii de știință sînt în mod firesc împărțiți pe această temă și cei mai mulți cred că amintirile false sînt rezultatul modului în care ne înțelegem greșit gîndurile și acțiunile. Cu toate acestea, unii consideră că o explicație a fenomenului „déjà vu”, spre exemplu, ar putea fi rezultatul unei eveniment desfășurat deja într-un Univers paralel.


Teoria conform căreia „amintirile false” sînt o posibilă dovadă a existenței Universurilor Paralele este destul de nouă, dar cu siguranță vom auzi mult mai multe despre aceasta în viitorul apropiat.
Practic, aceste amintiri false, cunoscute și sub numele de efectul Mandela, sînt un fenomen în care un număr mare de persoane împart amintiri greșite despre evenimentele trecute.


Gene A. Brewer, profesor asociat la Departamentul de Psihologie al Universității de Stat din Arizona, a studiat memoria prin experimente și imagistică neuronală și nu crede că există o legătură între amintirile false și un Univers Paralel.


„Toți sîntem victime ale memoriei false. Cu toții ne înțelegem greșit lucrurile, uneori chiar viețile. Asta nu înseamnă că acestea sînt cauzate de un alt Univers, ci de faptul că filtrăm lucrurile într-un mod subiectiv. De cele mai multe ori încercăm să reasamblăm aminti din frînturi”, a declarat profesorul Brewer.


Dave Campbell, hipnoterapeut, are o opinie cu totul diferită: „Unii oameni vorbesc despre vieți trecute, unele tradiții vorbesc despre faptul că sufletele noastre se împart în mai multe „bucăți” și putem trăi mai multe vieți în același timp. Fenomenul „deja vu” este unul foarte bine documentat, însă nu are o explicație. Nu putem vorbi în cazul său că ar fi declanșat de filtrarea gîndurilor noastre. De obicei vedem acțiuni viitoare, lucru ce nu poate fi explicat decît dacă am trăit deja acel eveniment, ori în această lume, ori într-o lume paralelă”.


Vor fi necesare cîteva argumente și dovezi solide pentru a convinge lumea științifică că amintirile false și fenomenul de „deja vu”, sînt rezultatul unor interacțiuni cu lumi paralele. Nu poate fi negat că există încă atît de multe lucruri pe care nu le știm despre natura spațiului și a timpului, ca să nu mai menționăm rolul nostru în Univers.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load