X 

O epavă romană plină cu amfore a fost descoperită în Italia

28 iul. 21:20   Diverse
1947 0

O epavă romană a fost găsită în largul portului Civitavecchia, la aproximativ 80 km nord-vest de Roma. Nava datează din secolul I sau II î.Hr. și a fost găsită pe un fund nisipos, la 160 de metri sub nivelul mării.

Ceramica a fost găsită în cea mai mare parte intactă, a spus echipa care a făcut descoperirea într-un comunicat al Forței Carabinierilor.

„Descoperirea excepțională este un exemplu important al naufragiului unei nave romane care se confruntă cu pericolele mării în încercarea de a ajunge la coastă și este o mărturie a vechilor rute comerciale maritime”, se precizează în comunicat.

Echipa de artă a poliției - care se ocupă de protejarea patrimoniului cultural neprețuit al Italiei - a declarat că relicva a fost găsită și filmată, folosind un robot acţionat de la distanță, fără să precizeze, dacă experții vor încerca acum să o recupereze, transmite Noi.md cu referire la digi24.ro.

Nu se știe la ce ar fi fost folosite borcanele romane de la bord, deși, de obicei, amforele erau folosite pentru transportul mărfurilor, precum ulei, vin sau sos de pește. Astfel de artefacte se găsesc pe scară largă în întreagul spațiu al fostei lumi antice din estul Mediteranei.


2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?