O boală neidentificată, diagnosticată în Egipt

18 iul. 12:04   Diverse
2561 0

Presa egipteană relatează despre o boală necunoscută în rândul locuitorilor din satul El-Alikat din provincia Qena, la sud de Cairo, Ministerul Sănătății din această țară a anunțat că a trimis echipe medicale la fața locului pentru a preleva probe de la bolnavi și de la obiecte din mediul înconjurător.

Cairo24 și alte câteva instituții media egiptene au relatat anterior că aproximativ 200 de persoane din satul Al-Alikat au contractat o boală misterioasă, cu simptome care includ temperatură corporală ridicată, dureri de corp, dureri de cap și oboseală severă. Presa a speculat că ceea ce s-a întâmplat ar putea fi o epidemie de febră dengue.

"Ministerul Sănătății și Populației urmărește plângerile legate de apariția unor simptome similare ale bolii la mai mulți cetățeni din satul El Alikat din provincia Kena. <...> Echipe de medicină preventivă și curativă și de supraveghere epidemiologică au fost trimise pentru a investiga informațiile și a lua probe de la pacienți și de la obiecte din mediul înconjurător", a declarat Ministerul egiptean al Sănătății într-un comunicat, potrivit ria.ru

Potrivit comunicatului ministerului, simptomele similare la bolnavi s-au manifestat prin febră mare, dureri osoase și oboseală.
"Acestea durează între trei și cinci zile, sunt simptome comune multor boli obișnuite, precum răceala, gripa, gastroenterita și febra, în care infecția se răspândește atunci când temperatura aerului este ridicată și care dispar odată cu odihna, administrarea de antipiretice", a precizat ministerul, adăugând că simptomele celor care s-au îmbolnăvit sunt ușoare până la moderate și nu este necesară spitalizarea.

Ministrul adjunct egiptean al Sănătății, Amr Qandil, a declarat pentru Sada el-Balad TV că experții vor stropi satul de două ori pe zi cu pesticide, menționând că au fost prelevate probe de țânțari și de ape uzate pentru analize.

0
0
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?