Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 287

O adevărată șezătoare moldovenească, în inima orașului Bruxelles

3 mai. 10:44   Diverse
1503

În capitala Belgiei, Bruxelles, zilele trecute, a avut loc o adevărată șezătoare moldovenească.

Oamenii prezenți la eveniment au avut marea ocazie să admire cămăși tradiționale moldovenești și să savureze cîte un pahar cu vin din țara noastră.

Organizatorii acestei șezători spun că au rămas impresionați de numărul mare de vizitatori și promit că vor reveni și cu alte expoziții.

Cei care au contribuit la realizarea acestei șezători au fost: Nadea Neve, Natalia Florea, Viorica Diaconu, Victoria Taranu, Doina Pinzari, Alina Laptedulce, Maria Vartolomei, Cristina Rotaru și Natalia Plamadeala care a fost gazda evenimentului.

„Mulțumim tuturor ce ne-au trecut pragul și admirat cămășile noastre si ne-au încurajat să continuăm pe calea dată. Promitem, nu este ultima expoziție”, scriu organizatorii.


„Sîntem un grup de femei ce am pornit pe tărîmul cusutului cămășilor tradiționale, autentice, cusute manual 100%. In 2019 ne-am unit forțele si am început căutările. În timpul pandemiei ne vedeam online, și a rămas o tradiție ca în fiecare miercuri să ne vedem. Aastfel, avansăm la lucrările noastre. Practic toate participantele și-au cusut cîte o ie, apoi au creat pentru persoanele dragi cămăși unice. Tehnologiile din ziua de azi ne permit să ne adunăm din diferite țări (Belgia, Moldova, Portugalia, Norvegia, Italia). În șezătorile online coasem, dar și ne povestim ca pe vremuri, e un fel de terapie, mai ales în aceste timpuri dificile. Prima noastră ExpozițIA a fost organizată pentru a arăta publicului larg rodul muncii noastre. În cadrul acesteia, vizitatorii au putut admira 3 cămăși cusute în cadrul proiectului "albina" care are drept scop să reproducă toate cămășile repertoriate de Elisa Brătianu Cantacuzino. sîntem mîndre caci cămașile noastre o sa fie expuse la muzeul Astra la Sibiu, România”, a mărturisit pentru Noi.md una dintre organizatoarele expoziției, Adriana Rotaru.

Mai multe informații utile despre ia moldovenească pot fi găsite pe site-ul moldovenii.md

1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав