Nouă țări UE s-au opus plafonului prețului gazelor

19 dec. 2022,, 18:15   Diverse
2121 0

Nouă țări UE, inclusiv Ungaria și Germania, s-au opus introducerii unui plafon pentru prețurile gazelor în cadrul unui vot de probă la o reuniune a miniștrilor energiei.

Acest lucru a fost declarat de ministrul maghiar de externe Peter Szijjarto la postul de televiziune local M1.

La o reuniune a miniștrilor energiei din 19 decembrie, a avut loc un vot de probă privind introducerea unui mecanism de plafonare a prețurilor. „Nouă țări, inclusiv noi, au fost împotriva plafonului de preț, dar din moment ce este nevoie de o majoritate calificată, această majoritate calificată, deși nouă țări au fost împotriva acesteia, s-a acumulat”, a spus Szijjártó. Toți cei care au votat împotriva statului, cu excepția Germaniei, sînt puțin populați, prin urmare nu au putut forma minoritatea necesară blocării, a explicat ministrul. S-a hotărît să se organizeze un nou vot.

Szijjártó a subliniat că Ungaria va vota împotriva plafonului prețului gazelor în orice caz, deoarece îl consideră o măsură greșită și dăunătoare. El și-a exprimat opinia că miniștrii energiei din UE ar fi trebuit să-și petreacă timpul petrecut negocierilor privind plafonarea prețurilor căutînd noi surse de gaz. Astfel de măsuri ar fi cea mai bună soluție de reducere a prețului, a conchis ministrul.

Votul a vizat o nouă propunere prezentată în cadrul unei reuniuni a miniștrilor energiei din UE din 19 decembrie. Potrivit șefei Ministerului francez al Energiei, Agnes Pannier-Runachet, aceasta presupune stabilirea prețului marginal al gazului la 188 de euro pe megawat-oră (sau 2,1 mii de dolari la mia de metri cubi la cursul de schimb actual). Măsura este acum aprobată în proporție de 90 la sută, a adăugat ministrul.

1
0
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?