COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 539 104   INFECTAȚI 258 581(+97)   TRATAȚI 251 347     DECESE 6242(+2)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2819
Puterea stiri: 6418
Coronavirus stiri: 7297

Motivul pentru care ni se umflă picioarele

15 mai. 21:02   Diverse
1827 0

Există mai multe cauze ale picioarelor umflate, dar cea mai răspîndită este edemul, adică umflarea membrelor din cauza retenției de apă. Femeile sînt cel mai des afectate, mai ales în perioada menstruației sau în timpul verii.

De ce ni se umflă picioarele
Edemul este reprezentat de acumularea de lichid care duce la umflarea gleznelor. Aceasta apare în timpul menstruației, la menopauză sau în timpul sarcinii, așadar femeile sînt cele mai afectate de ea. Acest simptom apare atunci cînd o presiune mare în capilarele vaselor de sînge forțează apa să pătrundă în alte țesuturi, transmite timpul.md.

Umflarea picioarelor poate fi pusă și pe seama unei proaste funcționări a sistemului limfatic, sau a bolilor de rinichi și ficat, a modificărilor hormonale sau a insuficienței cardiace.

Cei care nu au o problemă reală de sănătate și tot se confruntă cu problema picioarelor umflate cel mai probabil consumă sare în exces, motiv pentru care rețin apă, sau au o alimentație bogată în carbohidrați, care au același efect, scrie doc.ro.

Principalele cauze ale picioarelor umflate
- sarcina
- excesul de sare
- insuficiența renală
- ciroza
- sedentarismul
- sindromul premenstrual
- pericardită
- anumite medicamente


Cum se manifestă picioarele umflate
Primul aspect este, desigur, cel al durerilor în timpul mersului. Acest lucru se întîmplă din cauza edemelor de la picioare și acumulării de lichid în exces.

Un alt simptom este acela că pielea de pe picioare se întinde în mod exagerat. Atunci cînd pantofii sînt dați jos, se pot vedea semne clare pe pielea umflată. La fel se poate vedea și după ce sînt dați jos ciorapii. De altfel, aceste semne sînt indiciile clasice ale picioarelor umflate.

Nu în ultimul rînd, atunci cînd suferi de picioare umflate, acestea își schimbă culoarea și aspectul. Astfel, pielea devine mai palidă, iar semnele lăsate de încălțăminte sau șosete sînt mai închise la culoare decît țesutul umflat din apropiere.

Singurul tratament pentru tratarea picioarelor umflate este cel recomandat de medic, în funcție de simptome și cauze.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


[No canvas support]
  • Votat 0
🔽🔽