COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Mai poţi refolosi crema cu protecţie solară de anul trecut?

Mai poţi refolosi crema cu protecţie solară de anul trecut?

În 2017, cei de la ziarul italian Altroconsumo au efectuat un studiu pentru a analiza efectele cremelor cu protecţie solară după un an de la utilizare. Au fost alese trei produse cu SPF 50+, duse în laborator şi supuse unor condiţii similare cu cele din vacanţă.

Cremele au fost încălzite, apoi răcite şi menţinute la o temperatură de 40 de grade Celsius timp de două săptămîni. Tuburile au fost deschise şi închise de mai multe ori şi au stat inclusiv la soare, scrie clickpentrufemei.ro.

Rezultatele au arătat că cele trei produse nu şi-au schimbat aspectul şi mirosul, plus că şi-au păstrat eficacitatea, iar indicele de protecţie a rămas acelaşi (50+).

De ce este indicat să alegi un alt produs?

Totuşi, indiferent că este vorba despre efectele căldurii, ale apei, ale bacteriilor sau, pur şi simplu, despre trecerea timpului, orice cremă cu protecţie solară nu este „rezistentă la vară”. Unii farmacologi explică faptul că orice produs îşi pierde eficacitatea un an mai tîrziu de la utilizarea lui. Pe de altă parte, un produs care nu a fost deschis şi, implicit, nu a fost oxidat, îşi va păstra proprietăţile timp de cîţiva ani.


Potrivit specialiştilor, cel mai sigur este să previi arsurile solare, optînd de fiecare dată pentru un produs nou.

Dacă într-adevăr, vrei să fii sigur/ă de eficacitatea produsului, indiferent că este vorba despre cel cu protecţie solară sau despre repelenţii împotriva ţînţarilor, este indicat să cumperi altul nou. Mai degrabă, poţi folosi un tub de loţiune pe care nu l-ai deschis, chiar dacă a trecut un an, decît un produs pe care l-ai redeschis şi l-ai menţinut prin soare vara trecută.

Poţi folosi restul de cremă şi în timpul anului

Dacă foloseşti o cremă ineficientă, chiar şi timp de o lună, pielea ta poate suferi din cauza razelor UV. Pielea nu uită, aşadar poţi resimţi consecinţele peste 10, 15 sau chiar 20 de ani. Inclusiv persoanele tinere, de 30 de ani, pot dezvolta cancer de piele.

Dacă ai cumpărat o cremă cu protecţie solară şi încă nu ai terminat-o, o poţi folosi în restul anului. Chiar şi atunci cînd vii din concediul de vară, tot vei mai prinde razele călduroase ale soarelui.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load