X 

Macron a propus scurtarea vacanțelor școlare. Reacția francezilor

24 aug. 20:30   Diverse
1828 0

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a declanșat un val de polemici în Franța, după ce a declarat că dorește ca vacanțele elevilor să fie scurtate, pentru a aduce țara în linie cu țările vecine.

Elevii francezi se bucură de aproximativ două săptămîni de vacanță în plus față de colegii lor din Germania și Marea Britanie, însă educatorii atrag atenția că lucrurile nu sînt atît de simple.

Ei spun că elevii francezi au mai multe ore de studiu în fiecare zi, terminînd cursurile abia după-amiaza tîrziu, și că unele țări europene, ca Italia, au oricum mai multe zile de vacanță decît școlile franceze.

Macron a admis, la rîndul său, că zilele elevilor francezi sînt „prea pline” și că acestea îi epuizează pe copii, notează Noi.md cu referire la hotnews.ro.

Cu toate acestea, el a spus că este nevoie ca elevii despre care se consideră că au rămas în urmă să se întoarcă în sălile de clasă pe 20 august pentru lecții de recuperare, nu la începutul lui septembrie, cum se întîmplă acum în cazul tuturor elevilor.

Franța are pur și simplu „prea multe vacanțe școlare”, a mai argumentat el. Profesorii francezi nu sînt convinși de propunerile lui Macron

„Dacă el vrea să regîndească vacanțele școlare, atunci ar trebui să o facă pentru tot anul, nu doar pentru perioada verii”, a liderul unui sindicat din domeniul învățămîntului.

Reprezentanții altui sindicat din domeniu a spus că afirmațiile lui Macron par desprinse de realitate, amintind în acest sens că Franța se confruntă în prezent cu val extrem de căldură tocmai în luna în care președintele francez vrea ca elevii să se întoarcă mai devreme la școală.

1
1
1
1
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?