X 

În Franța, protestanții au fost condamnați la închisoare pentru participare la revolte

19 iul. 18:45   Diverse
2057 0

În urma revoltelor care au avut loc în Franța la sfîrșitul lunii iunie și începutul lunii iulie, au fost pronunțate 1.278 de hotărîri judecătorești, cu 95% de condamnări, a declarat ministrul francez al Justiției, Eric Dupont-Moretti, la postul de radio RTL.

El a precizat că 1.056 de persoane au fost condamnate la pedepse cu închisoarea, dintre care 742 la pedepse cu executare. 600 de condamnați au fost deja trimiși în centre de detenție, relatează interfax.

La 27 iunie, în suburbia pariziană Nanterre, un băiat de 17 ani a fost ucis de glonțul unui polițist după ce nu s-a supus cererii de a opri o mașină pentru control. După aceea, revolte în masă cu pogromuri și incendii, atacuri asupra polițiștilor și jandarmilor s-au răspîndit în toată țara. Aproximativ 250 de polițiști au avut de suferit de pe urma revoltaților. Presa franceză a scris că aceste revolte au fost cele mai mari din țară de la revoltele din toamna anului 2005.

O săptămînă mai tîrziu, revoltele au început să se potolească, dar autoritățile au continuat să mențină o vigilență sporită pe tot parcursul lunii iulie, în special în perioada premergătoare sărbătorii naționale din 14 iulie.

3
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?