X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

În ce alimente se găsesc grăsimile bune

10 dec. 2018,, 04:00   Externe
7858 0

Grăsimile ”bune”. Moda dietelor sărace în grăsimi este istorie. Din ce în ce mai mulți medici recomandă alimentele bogate în grăsimi sănătoase, care vă țin departe de boli, dar și de kilogramele în plus.

Grăsimile sînt de 3 feluri: nesaturate, saturate și trans. Cele saturate sînt bune pentru inimă, lichide la temperatura camerei și se găsesc, cu precădere, în nuci, semințe, uleiuri vegetale și fructe de mare.

Cele saturate sînt solide la temperatura camerei și se găsesc în proteina animală, carne, unt, dar și în uleiul de cocos și în cel de palmier. Deși hulite, de multe ori, studiile arată că unele sînt foarte bune pentru sănătate.

Grăsimile trans sînt grăsimi lichide aduse în stadiu solid printr-un proces numit hidrogenare. Aceste grăsimi se găsesc în alimentele prăjite, în mîncarea procesată și cea de tip gustare ambalată. Acestea sînt nimicitoare ale inimii.

Medicul nutriționist Brianna Elliott spune că importantă este sursa de unde provine grăsimea. Cele din alimentele procesate nu ne fac bine, spre deosebire de cele care provin din avocado sau din carnea animalelor hrănite ecologic.


Uleiul de măsline este un exemplu de grăsime sănătoasă. Scade riscul de a dezvolta boli ale inimii, cancer sau diabet.

Peștele este alimentul creierului și abundă în acizi Omega3, foarte buni pentru organism. Cele mai recomandate tipuri de pește sînt: somonul, hamsii, hering, sardine, stridii, păstrăv și macrou.

Avocado este uimitor. Face minuni în organism, combate bolile de inimă, diabetul, colesterolul mărit și poate fi consumat la orice oră, de dimineața pînă seara.

Ouăle. sînt o sursă grozavă de omega 3, reprezintă o proteină de calitate, un aliment complet și hrănitor.

Nucile reprezintă gustarea ideală. Bogate în aminoacizi, vitamina E și grăsimi bune.

Uleiul de cocos. Cu o reputație proastă acum ceva timp, întucît conține grăsimi saturate, acum este din nou pe val. Cum acidul lauric este grăsimea saturată principală, acid cunoscut pentru proprietățile antiinflamatorii și antibacteriene, a revenit pe lista bună. Grăsimea din uleiul de cocos este stabilă și se metabolizează diferit de alte grăsimi saturate rele. Se poate găti la temperaturi ridicate și este un ulei excelent, atît pentru uz intern, cît și extern, iar prăjiturile preparate cu ulei de cocos sînt delicioase.

Ciocolata amară. Specialiștii au dovedit că este foarte benefică, protejează inima și este indicată zilnic, doar o pătrățică.

Alimente bogate în grăsimi bune mai sînt iaurtul grecesc, măslinele, semințele,boabele de soia și brînza de calitate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?