Cazul Șor stiri: 599

În apropierea gării feroviare din Kursk s-a produs o explozie

20 aug. 11:22   Diverse
2369 0

O explozie s-a produs la Kursk, în noaptea de sîmbătă spre duminică, în apropierea gării feroviare. Cinci persoane au fost rănite ușor de cioburile de sticlă.

Potrivit autorităților regionale, la originea incidentului ar fi fost un atac cu drone ucrainene, relatează Noi.md citînd svoboda.org.

Guvernatorul regiunii Kursk, Roman Starovoit, a confirmat că drona a lovit clădirea gării, iar pe acoperiș a izbucnit un incendiu. Serviciile de salvare lucrează la fața locului, iar victimelor li se acordă ajutor.

Ministerul rus al Apărării a raportat o altă dronă de tip aeronavă, care se îndrepta, probabil, spre Moscova și care a fost doborîtă în regiunea Moscovei. Nu s-au înregistrat victime sau pagube.

Tot duminică dimineață, guvernatorul regiunii Rostov, Vasili Golubev, a scris că trei drone kamikaze au fost doborîte de forțele de apărare aeriană din regiune. Două dintre ele au căzut în apropierea unei unități militare din Kamensk, iar alta - nu departe de Novoshakhtinsk. Nu s-au înregistrat nici victime și nici pagube.


Kursk și regiunea, precum și alte regiuni rusești care se învecinează cu Ucraina, au fost supuse în ultima vreme unor frecvente tiruri de artilerie și atacuri cu drone. Kievul nu a comentat aceste atacuri.

3
0
0
5
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?