X 

Furtunile și tornadele au făcut ravagii în sud-vestul SUA

2 apr. 13:00   Diverse
1891 0

Şapte decese legate de evenimente meteorologice au fost confirmate, sîmbătă, în Tennessee, ridicînd bilanţul total la 17, după ce furtuni devastatoare şi tornade au măturat Sudul şi Vestul Mijlociu al SUA începînd de vineri .

Cele mai recente decese au fost confirmate în McNairy County, Tennessee, în timp ce ameninţarea unor noi fenomene meteo extreme persista, sîmbătă după-amiază, transmite Noi.md cu referire la news.ro.

Peste 50 de raportări privind tornade preliminare au fost înregistrate vineri, în cel puţin şapte state, inclusiv în Arkansas, unde furtunile au cauzat moartea a cinci persoane – patru în orăşelul Wynne şi o altă persoană în nordul Little Rock, au afirmat oficiali locali.

Trei persoane au fost ucise, vineri noaptea, în Indiana, într-o furtună care a avariat case şi o unitate de pompieri voluntari din apropiere de Sullivan, un oraş aflat la circa 95 de mile sud-vest de Indianapolis, a declarat sergentul Matt Ames de la Poliţia statului.

În Madison County, Alabama, o persoană a murit şi alte cinci au fost rănite în cursul nopţii, au declarat oficiali, sîmbătă, într-o conferinţă de presă.


În Pontotoc County, Mississippi, o persoană a murit şi alte patru au fost rănite, potrivit Agenţiei de Management al Urgenţelor din Mississippi.

Allen Strickland, directorul serviciilor de urgenţă din McNairy County, a confirmat, sîmbătă după-amiază, cele şapte decese produse în acest district, aflat în sudul statului Tennessee, între Nashville şi Memphis.

Cel puţin 50 de persoane au fost transportate la spitale din Pulaski County, statul Arkansas, unde o tornadă a făcut ravagii, vineri, în zona Little Rock, a afirmat purtătorul de cuvînt al districtului, Madeline Roberts. Alte cinci au fost spitalizate după ce o tornadă a lovit vineri Covington, statul Tennessee, potrivit unui purtător de cuvînt al Centrului medical Baptist Memorial. Drumurile au devenit impracticabile.

În Little Rock, ”impactul este devastator”, a declarat, sîmbătă, pentru CNN primarul Frank Scott. ”Literalmente, în cîteva minute, a trecut prin întreaga parte vestică a oraşului Little Rock... A apărut din senin”, a spus el.

Cel puţin 2.100 de locuitori aflaţi în calea tornadei au fost afectaţi, a afirmat el. Cartiere rezidenţiale şi centre comerciale au fost puse la pămînt.

Peste 30.000 de oameni încă nu au electricitate, a spus el.

Informaţiile preliminare arată că au fost raportate cel puţin 22 de tornade în Illinois, opt în Iowa, patru în Tennessee, cinci în Wisconsin şi cîteva în Mississippi.

În Arkansas, cel puţin 12 tornade au fost raportate, inclusiv în zona Little Rock. Vîrtejurile din Arkansas au lăsat casele aproape una cu pămîntul, iar drumurile au fost acoperite cu ceea ce erau acoperişuri şi pereţi ai clădirilor.

William Williams, un angajat al unui supermarket din Little Rock a declarat pentru postul KATV, afiliat CNN, că este ”recunoscător că este în viaţă” după ce o tornadă a lovit zona. El s-a adăpostit în magazin, iar cînd a ieşit a văzut oameni răniţi, inclusiv o femeie despre care a spus că avea o rană gravă la un picior.

La circa 100 de mile est de Little Rock, oraşul Wynne a fost ”practic rupt în jumătate de la est la vest”, a declarat primarul Jennifer Hobbs pentru CNN.

”Încă sîntem în faza de triaj”, a spus Hobbs, adăugînc că echipele încercau să stabilească gravitatea pagubelor şi potenţiale victime.

Unele case din Wynne – care are circa 8.000 de locuitori – au fost complet strivite, transformate în grămezi de lemn, în timp ce altele au acoperişul smuls, fiind vizibil interiorul presărat cu resturi în urma furtunii, arată o filmare cu drona. Mai mulţi copaci s-au prăbuşit, făcînd drumurile din zonele rezidenţiale impracticabile.

Furtunile puternice de vineri au venit la o săptămînă după ce fenomene meteo severe au lovit Sud-estul şi au cauza moartea a cel puţin 26 de persoane. O tornadă care a avut loc noaptea, cînd oamenii sînt mai expuşi daunelor extinse, a pus la pămînt o mare parte din Rolling Fork, statul Mississippi, unde vîntul a înregistrat viteze de 170 de mile pe oră, conform estimărilor.

2
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий