COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Detalii despre hainele care ar putea rezolva problema poluării (FOTO)

Detalii despre hainele care ar putea rezolva problema poluării (FOTO)

Majoritatea sîntem fani ai cumpărăturilor, mai ales cînd vine vine vorba de haine, însă poate nu știi dar acestea au un impact negativ asupra mediului. În acest sens, o companie mai puțin cunoscută a creat un tricou biodegradabil.

Ei bine, dacă te-ai plictisit de acesta sau s-a deteriorat, îl poți arunca pur și simplu în grădină iar tricoul se va transforma în îngrășămînt. Ideea tricoului biodegradabil aparține companiei Vollebak, un startup de tech din Londra, care a vrut să găsească o alternativă a hainelor comerciale, care în cea mai mare parte nu pot fi reciclate.

De asemenea, trebuie precizat că faptul că este biodegradabil, nu înseamnă că tricoul se va deteriora mult mai repede decît cele pe care le ai acasă, ci înseamnă că în momentul în care ai îngropat tricoul în pămînt, bacteriile, ciupercile și temperatura de acolo îl vor transforma în compost în aproximativ 8-12 săptămîni. Prețul de achiziție este de 110 dolari.


Din ce material este realizat tricoul biodegradabil?

Tricoul despre care vorbim este realizat dintr-un material bazat pe plante, iar imprimeul este făcut cu o vopsea derivată din alge. Astfel, în momentul în care te-ai plictisit de respectiva piesă vestimentară, în loc să o arunci la gunoi o poți arunca în natură, asigurînd astfel o doză de îngrășămînt pentru plante.

Mai exact, tricoul prietenos cu mediul este realizat din materiale colectate într-o manieră sustenabilă, precum eucalipt, fag și molid. „Materialele lemnoase sînt tocate mărunt pînă ajung să poată fi transformate într-un fir textil. Cerneala este obținută din alge pe care creatorii tricoului o dezvoltă într-un bioreactor. Culoarea algelor este influențată de expunerea la soare, iar evoluția pigmentului este folosită ca un argument pentru a atrage atenția asupra faptului că două tricouri produse de ei nu pot fi la fel", potrivit explicațiilor de pe site-ul producătorului. Tu ai purta un astfel de tricou pentru a proteja mediul?

  Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

  Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


  Știrile partenerilor noștri
  loading...
  Mai multe

  Sondaj Toate

  load