TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cum se transmite conjunctivita? Care sînt simptomele

Conjunctivita se manifestă prin înroșirea și inflamarea membranelor care acoperă partea alba a ochiului și membranele interioare ale pleoapelor.

Conjunctivita este, de cele mai multe ori, cauzată de un virus sau de o infecție bacteriană, deși agenții chimici și afecțiunile care stau la baza acesteia pot juca un rol important.

Conjunctivitele virale și bacteriene sînt extrem de contagioase. Afecțiunea poate fi ușor răspîndită prin spălarea precară a mîinilor sau prin împarțirea unui anumit obiect (spre exemplu un prosop) cu o persoană afectată. De asemenea, conjunctivita poate fi contactata și prin tuse și strănut, din stranduri sau lacurile aclomerate de turisti. Copiii diagnosticați cu conjunctivită infecțioasa ar trebui să nu meargă la școală pentru o scurtă perioadă de timp.

Conjunctivita alergică (cauzată de polen, părul de animale, cosmetice și parfumuri) și conjunctivita chimică (cauzată de produse chimice) nu sînt contagioase.

Simptom: roșeața ochilor


Înroșirea ochiului este un simptom tipic, indicator al conjunctivitei. Conjunctivita este o conditie comună și în rare cazuri devine atît de gravă încît să provoace deteriorarea vederii.

Simptom: pleoape umflate și roșii

Simptomele de conjunctivita infecțioasă încep de obicei la un ochi și se răspîndesc și la celălalt în cîteva zile. Simptomele de conjunctivită alergică implică, de obicei, ambii ochi. Umflarea pleoapelor este comună în cazul conjunctivitelor bacteriene și alergice.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load