Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Cum se întrebuințează corect fructele

29 noi. 2018,, 05:00   Externe
4350 0

Fructele de toate culorile aduc numeroase foloase organismului, datorită mineralelor, substanțelor antioxidante și vitaminelor, pe care le conțin. Este necesar să introducem zilnic în meniu 5-9 porții de fructe și legume.

Dacă aveți dereglări de digestie cu fructele, trebuie să știți că problema nu e de la fructe, ci de la felul în care combinați alimentele.

Dacă respectați regulile de consumare a fructelor, puteți preveni îngreunarea digestiei, spasmele, formarea gazelor intestinale în exces și alte semne de disconfort.

Iată șase reguli folositoare privind consumul de fructe:

Regula 1: Mîncaţi-le cu o jumătate de oră înainte de masă sau între mese, pe stomacul gol


Pentru că fructele se mistuie repede, este recomandat să le mîncaţi cu o jumătate de oră înainte de mesele principale sau între mese, pe stomacul gol.

Regula 2: Un fruct după masă nu balonează, două însă, da

Un măr după masă nu o să îți îngreuneze digerarea, însă doua-trei s-ar putea să îți creeze disconfort. Cel mai important lucru este să îți asculți organismul. Totuși este bine să vă feriţi să consumaţi fructe îndată după ce aţi mîncat.

Regula 3: Fructele pot fi combinate cu iaurt, nuci, semințe, brînzeturi, miere, dar și cu salate verzi

De exemplu, strugurii și merele sînt foarte gustoase, mîncate laolaltă cu brînzeturile, iar portocalele și lămîile sînt excelente în salatele verzi.

Regula 4: Feriţi-vă să mîncaţi prea multe fructe înainte de culcare

Deoarece conțin multe zaharuri, mîncate seara fructele vă pot aduce kilograme în plus. Prea multe fructe mîncate seara îți dau energie și nu veţi mai avea niciun chef să mergeţi la culcare. Dacă vă este poftă de o gustare, mîncaţi un fruct în combinație cu un iaurt sau cu cîteva nuci.

Regula 5: Nu amestecaţi harbuzul cu alte alimente

Harbuzul combinat cu alte fructe sau alte alimente poate cauza meteorism, așadar cel mai bine este să îl consumaţi pe stomacul gol și să aștepți o jumătate de oră pînă la următoarea masă sau gustare.

Regula 6: Fierbeţi fructele, dacă aveţi gastrită sau ulcer

Dacă aveţi probleme cu stomacul, gastrită sau alte boli, mîncaţi fructele fierte, pentru a împiedica creșterea acidității din stomac. Unicele fructe, care nu măresc aciditatea și pot fi consumate ca atare sînt bananele.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?