Coronavirus stiri: 8213
Obiectiv european stiri: 316
Criza energetică stiri: 931

China raportează primul caz din lume de gripă aviară H10N3 la oameni

27 apr. 09:45   Diverse
1395

China a înregistrat prima infecție umană cu tulpina H3N8 a gripei aviare. Despre acest lucru a anunțat autoritatea sanitară a țării, care a precizat că riscul de răspîndire în rîndul oamenilor este scăzut, transmite realitatea.md.

Un băiat de patru ani din provincia centrală Henan a fost infectat cu această variantă după ce a făcut febră și a prezentat alte simptome pe data de 5 aprilie. Niciun contact apropiat nu a fost infectat cu virusul, a precizat Comisia Națională de Sănătate într-o declarație, informează hotnews.ro.

Copilul a fost în contact cu găini și ciori crescute la domiciliul său, a adăugat aceasta. Varianta H3N8 a fost detectată anterior în alte părți ale lumii la cai, cîini, păsări și foci, dar nu au fost raportate cazuri de H3N8 la om.

Comisia a precizat că o evaluare inițială a stabilit că varianta nu are încă capacitatea de a infecta efectiv oamenii, iar riscul unei epidemii pe scară largă este scăzut. Multe tulpini diferite de gripă aviară sînt prezente în China, iar unele infectează sporadic oamenii, de obicei pe cei care lucrează cu păsări de curte. Anul trecut, China a raportat primul caz de H10N3 la om.

China are populații uriașe de păsări de crescătorie și sălbatice din mai multe specii, creînd un mediu ideal pentru ca virusurile aviare să se amestece și să sufere mutații. Testarea mai amplă pentru gripă aviară a oamenilor înseamnă, de asemenea, că sînt detectate mai multe infecții.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав