Incendii stiri: 557
Criza energetică stiri: 1666

China a comparat puterea relațiilor cu Rusia cu o stâncă

11 noi. 2022,, 17:30   Diverse
1541 0

În acest moment, relațiile dintre Rusia și China sînt reciproc avantajoase și solide ca o stîncă.

O astfel de comparație a fost exprimată de reprezentantul oficial al Ministerului chinez de Externe Zhao Lijian, cuvintele sale fiind citate de RIA Novosti.

Diplomatul a menționat că Beijingul și Moscova sînt unul pentru celălalt cei mai mari vecini și parteneri strategici importanți în noua eră. „China și Rusia au aderat întotdeauna cu fermitate la principiile nealinierii cu blocurile, neconfruntării și non-terților, precum și dezvoltarea relațiilor bilaterale și a cooperării în diferite domenii bazate pe respect reciproc, egalitate și beneficii reciproce", a spus el.

Lijian a precizat că dezvoltarea durabilă a interacțiunii dintre Federația Rusă și China se realizează datorită nivelului ridicat de încredere reciprocă dintre state. Potrivit acestuia, China este pregătită să continue să consolideze cooperarea cu Rusia.

Anterior, purtătorul de cuvînt al Ministerului chinez de Externe a declarat că, contrar părerii președintelui american Joe Biden, China nu se îndepărtează de Rusia. El a subliniat că partea chineză este interesată de o cooperare productivă cu Moscova și este gata să promoveze dezvoltarea relațiilor dintre state „în direcția bună”

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий