Criza energetică stiri: 1782
Cutremure stiri: 391
Eurovision stiri: 428

Cetățenii străini nu vor mai putea cumpăra locuințe în Canada pînă în 2025

2 ian. 12:31   Diverse
1997 0

​Cetățenii străini nu vor mai putea să achiziţioneze locuinţe în Canada timp de doi ani începînd de duminică, o interdicție menită să rezolve deficitul de case și apartamente, informează AFP, citat de Hotnews.

Excepţie fac refugiaţii sau rezidenţii permanenţi, iar legea se aplică doar reşedinţelor din oraş şi nu structurilor turistice, precum cabanele de vară.

Această măsură, adoptată în primăvară, a fost propusă de prim-ministrul Justin Trudeau în timpul campaniei electorale din 2021.

Partidul său liberal a deplîns faptul că investitorii străini cresc preţurile, ceea ce îngreunează accesul canadienilor la cumpărarea de proprietăţi.

Cu toate acestea, piaţa imobiliară din Canada a încetinit recent sub efectul majorării ratei dobînzii decise de Banca Centrală pentru a reduce inflaţia.


Potrivit Asociaţiei Agenţilor Imobiliari, preţul mediu al unei case a fost de 630.000 de dolari canadieni (435.000 de euro) luna trecută, faţă de 800.000 în urmă cu un an.

Unii experţi se îndoiesc că această măsură va fi eficientă deoarece cetăţenii străinii reprezintă mai puţin de 5% dintre proprietarii de case din Canada, potrivit agenţiei naţionale de statistică. Ei cred că mai eficientă ar fi accelerarea construirii de noi locuinţe.

2
0
0
1
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?