Cazul Șor stiri: 599

Bombardierele americane B-1B au aterizat pentru prima dată în Suedia

21 iun. 10:14   Diverse
1867 0

Bombardierele strategice americane B-1B au aterizat pentru prima dată la o bază aeriană suedeză, a anunțat marți Comandamentul Forțelor Aeriene SUA din Europa.

Aterizarea a fost efectuată în ajun, ca parte a zborurilor bombardierelor americane deasupra Europei către baza aeriană Lulea-Kallax, situată în nordul Suediei, relatează Noi.md cu referire la haqqin.

După cum a anunțat Comandamentul Forțelor Aeriene ale SUA în Europa, pe 23 mai, la Baza Aeriană Fairford din Anglia au fost desfășurate două bombardiere strategice B-1B Lancer "pentru a sprijini inițiativele Comandamentului European American și NATO privind descurajarea”. Avioanele au făcut un zbor transatlantic de la Baza Aeriană Dice din Texas. Apoi, pe 26 mai, la Baza Aeriană Fairford din Anglia au ajuns alte două astfel de bombardiere americane.

În ultima perioadă, acestea au efectuat deja o serie de zboruri deasupra Europei, inclusiv deasupra Mării Baltice, Europei Centrale, Balcanilor, precum și a Mării Norvegiei pentru a interacționa cu portavionul American USS Gerald Ford în apele sale în cadrul exercițiilor NATO - Arctic Challenge 2023.

Suedia a solicitat aderarea la NATO după ce Rusia a atacat Ucraina. La începutul lunii iunie, autoritățile regatului au anunțat că examinează posibilitatea de a desfășura trupe NATO pe teritoriul său înainte de a se alătura alianței.

1
0
0
0
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?