COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Beneficiile necunoscute ale Mîinii Maicii Domnului

Caprifoiul (Lonicera japonica), cunoscut şi sub denumirea populară de Mîna Maicii Domnului, este o plantă căţărătoare de origine asiatică, ce înfloreşte de primăvară pînă vara.

Mirosul deosebit al florilor sale albe şi galbene o face să fie în topul preferinţelor celor care vor să îşi decoreze exteriorul locuinţelor. Odată ce florile se scutură, locul lor este luat de fructele sub formă unor boabe de un albastru închis, care sînt însă toxice. Totuşi, este bine de ştiut că florile nu joacă doar un rol decorativ, ci şi unul curativ.

Mîna Maicii Domnului este o plantă ale cărei flori au un miros care te relaxează şi te îndeamnă la meditaţie, putînd fi utilizate în cadrul sesiunilor de aromaterapie. Nu trebuie uitate însă nici proprietăţile antiinflamatoare ale florilor de caprifoi, o infuzie preparată din acestea putînd ameliora durerile de cap, dar şi afecţiunile din sfera ORL, dacă ceaiul se foloseşte pentru gargară, transmite realitatea.net.

Trebuie amintit şi faptul că şi inflamatiile mamare pot fi diminuate dacă se aplică cataplasme cu infuzie de caprifoi. În plus, s-a dovedit faptul că această plantă-minune poate preveni apariţia cancerului de san.

Dacă sistemul tău imunitar este slăbit, din nou, poţi apela la beneficiile caprifoiului. Pe lîngă faptul că te poate feri de infecţiile virale, infuzia de Mîna Maicii Domnului poate fi consumată şi pentru a trata unele simptome neplăcute ale răcelilor, cum ar fi febra, tusea şi durerea în gît. La fel de bine se poate vindecă şi cistită, consumînd un astfel de ceai.


Afecţiunile intestinale sînt şi ele pe lista de boli ce pot fi tratate folosind acest remediu naturist. Se pare că şi germenii precum Salmonela îşi găsesc nasul astfel, mai ales pentru Mîna Maicii Domnului ajută la eliminarea toxinelor şi altor cauze care determina problemele intestinale.

Nu în ultimul rînd, trebuie să ştii că uleiul extras din florile de caprifoi este un ingredient folosit şi în industria cosmetică. Substanţele conţinute de plantă lupta împotriva îmbătrînirii premature şi contribuie la redarea luminozităţii şi a prospeţimii tenului.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load