Cazul Șor stiri: 599

Austria reintroduce obligativitatea purtării măștii

21 mar. 2022,, 21:30   Diverse
2538 0

Austriecii vor fi obligaţi să poarte din nou măşti de protecție FFP2 în interior, deoarece cazurile de COVID-19 sînt în creştere, a anunțat ministrul sănătăţii din Austria, Johannes Rauch, transmite Noi.md cu referire la realitatea.md.

„Nu-mi place să fac asta”, a mărturisit Johannes Rauch într-o conferință de presă. Ministrul a precizat că măsura se va aplica începîntnd de miercuri, 23 martie, şi că vor fi revizuite şi regulile de izolare.

Austria devine astfel prima ţară din UE care reintroduce restricţii, în condițiile în care eliminarea lor în mai multe state membre ale UE şi subvarianta mai contagioasă a variantei Omicron a coronavirusului sînt probabil cauzele care au condus la o nouă creștere a numărului cazurilor de COVID-19 în Europa.

„Nu se aşteaptă o scădere a cifrelor actuale decîntt în următoarele săptămîntni”, a declarat ministrul austriac al sănătății. „Situaţia tensionată va dura, prin urmare, mult mai mult decîntt se preconiza anterior”, a adăugat el.

Austria a ridicat restricţiile la 5 martie, făcîntnd obligatorii măştile FFP2 doar în spitale, în transportul public şi în magazinele esenţiale. Rauch a recunoscut, de altfel, că relaxarea măsurilor de restricţie a venit prea devreme.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?