Criza energetică stiri: 1718
Cutremure stiri: 389
Eurovision stiri: 423

Scandalul privind construcția de la Circ: Ceban cere demisia unui consilier

30 ian. 2021,, 11:57   Capitala
2809 4

Un consilier din cabinetul primarului general a fost demis de către edilul Ion Ceban. Este vorba de Iurie Povar, care recent a fost angajat în calitate de expert pe subiectele arhitecturale și urbanistice.

„Știți poziția mea cu privire la acel complex de clădiri care se vrea construit în zona Circului. Am rămas foarte deranjat de formula în care a fost luată decizia la Consiliul Național al Monumentelor Istorice, ieri. Ce vreau să zic: Am solicitat Direcției Relații Umane din cadrul Primăriei încetarea a raportului de serviciu al domnului Iurie Povar, care recent a fost angajat consilier în cabinet pe subiecte legate de arhitectură și urbanism. sînt foarte dezamăgit de decizia CNMI. Este zona de protecție a monumentului de arhitectură a bisericii Constantin și Elena, și un sit arheologic sînt alte zone importante și îmi pare foarte rău că în pofida discuției și poziției publice, cei de la CNMI au luat o astfel de decizie”, a declarat primarul într-un live pe pagina sa de Facebook.

Ion Ceban a afirmă că decizia celor de la Consiliului Național al Monumentelor Istorice este una consultativă și nu poate fi obligatorie pentru Primărie.

„Tot vreau să vă asigur că atît timp cît voi fi primar, această decizie nu va fi pusă în aplicare. Da noi avem nevoie să dezvoltăm orașul, dar centrul istoric, monumentele istorice trebuie să fie protejate”, a conchis acesta.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?