COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Precizările Primăriei privind construcția de pe strada Calea Ieșilor

Precizările Primăriei privind construcția de pe strada Calea Ieșilor

Autoritățile municipale anunță că lucrările de construcție a unui bloc de locuințe pe str. Calea Ieșilor 67, Buiucani, vor continua, întrucît abateri nu au fost constatate.

Într-un comunicat al Primăriei se menționează că atît Direcția autorizare și disciplină în construcții, cît și Agenția pentru Supraveghere Tehnică, au efectuat controalele și au constatat că lucrările au fost executate în corespundere cu documentația de proiect.

Deși, inițial, în urma unor petiții adresate de locatarii din vecinătate, primarul general a dispus suspendarea lucrărilor, ulterior, în urma verificărilor, s-a constatat că construcția corespunde normelor legale.

"Reprezentantul Agenției pentru Supraveghere Tehnică a declarat că abateri de la procesul de construcție nu sînt, iar alunecările de teren nu prezintă pericol, or, dezvoltatorul a respectat toate cerințele necesare, atît la întocmirea documentației de proiect, cît și la săparea gropii de fundație. Astfel, avînd în vedere lipsa temeiurilor de suspendare a autorizației de construire, Primarul General a emis dispoziția nr. 129-d din 18 martie 2020 „Cu privire la revocarea dispoziției 799-d din 18.11.2019", se arată în declarația Primăriei.


Menționăm că în iunie 2018 a fost emisă autorizația de construire nr. 343-c/18 pentru construirea unui bloc de locuințe cu regimul de înălțime S+P+9E, cu parcare auto subterană, pe strada Calea Ieșilor 67.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load