X 

Ploșnița marmorată asiatică invadează Chișinăul, ea poate cauza alergii

19 oct. 2019,, 15:04   Capitala
10493 0

Ploșnița mormorată asiatică a invadat Capitala în aceste zile, iar cei care au locuințe în apropierea parcurilor sau a spaţiilor verzi, au avut parte de o „invazie” şi mai mare.

Gîndacii castanii au obiceiul să ierneze în construcţii umane, înainte de sosirea sezonului rece.

Totodată, aceste insecte sînt foarte periculoase pentru plante și extrem de deranjante pentru oameni, din cauza mirosului neplăcut pe care îl emană.

De asemenea, prezența lor în număr mare poate cauza alergii, în special la animalele domestice și mai ales cînd își declanșează apărarea chimică.

Pentru a ține ploșnițele la distanță trebuie să respectați următoarele reguli:


1. În primul rînd trebuie reparate ferestrele, ușile sau ecrenele exterioare (orice orificiu micuț, va fi considerat o invitație deschisă). Orice crăpătură trebuie acoperită pentru că altfel ați putea avea invitați surpriză.

2. Ploșnițele sînt atrase de lumina, este recomandat că luminile exterioare să fie aprinse cît mai puțin timp sau să optați pentru becurile de culoare gălbuie care atrag insectele mai puțin.

3. Inspectați bine sacoșele de cumpărături înainte de a intră în casă, plosnitele pot fi pasageri clandestini, iar odată intrate în casă își vor găși un loc comod și vom avea oaspeți neașteptați și nu tocmai frumos mirositori.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?