Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4064

O nouă alertă cu bombă falsă la liceul din Chișinău

22 mai. 12:12   Capitala
2405 0

O nouă alertă cu bombă falsă la Liceul Teoretic „Natalia Gheorghiu” din Chișinău.

O persoană a sesizat, în această dimineață, oamenii legii că în instituția de învățămînt s-ar afla un obiect explozibil, informație care s-a dovedit a fi eronată. Pe caz a fost inițiat un proces penal, iar oamenii legii întreprind măsuri pentru a identifica persoana care a raportat alerta falsă. Informațiile au fost confirmate de purtătoarea de cuvînt a Poliției capitalei, Natalia Stati, transmite NM.

Apelul la Serviciul 112 a survenit pe 22 mai, în jurul orei 08:50. Poliția a fost sesizată că în incinta Liceului Teoretic „Natalia Gheorghiu”, situat în sectorul Rîșcani din capitală, este amplasat un obiect explozibil.

La fața locului s-au deplasat toate serviciile specializate. Elevii și profesorii au fost evacuați din instituția de învățămînt, iar zona – încercuită.

În urma verificării clădirii de către specialiștii din cadrul serviciului ”Bombteh”, nu au fost depistate obiecte suspecte sau explozibile.


Pe caz a fost inițiat un proces penal, iar ofiterii de investigare întreprind toate măsurile pentru a identifica persoana responsabilă.

Potrivit legislației, individul care a făcut apelul riscă amendă în mărime de la 27 500 la 42 500 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau închisoare de pînă la 2 ani.

3
0
1
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?