X 
Cutremure stiri: 504

În Chișinău ar putea fi introduse abonamente pentru parcare. Ce sumă vor trebui să platească șoferii

22 iul. 10:52   Capitala
8338 0

Primăria municipiului Chișinău ar putea aproba un nou regulament privind organizarea și funcționarea parcărilor publice în oraș.

Conform anexei atașate la regulament cu privire la organizarea și funcționarea parcărilot și parcajelor publice din Chișinău, orașul va fi împărțit în patru zone distincte de parcare, fiecare avînd reguli specifice, anunță Noi.md

Zona I:
Aceasta include străzile sau porțiunile de străzi din centrul orașului unde cererea pentru locuri de parcare este cea mai ridicată. Printre acestea se numără străzi precum Bernardazzi, M. Kogălniceanu, Șciusev, 31 August, V. Micle, M. Varlaam, și altele.

Zona II:
Cuprinde restul străzilor sau porțiunilor de străzi din centrul orașului și alte cartiere unde cererea pentru locuri de parcare este semnificativă. Zonele incluse sînt Buiucani, Telecentru, Botanica, și Ciocana, cu străzi notabile precum Alba Iulia, Șos. Hîncești, Dacia, și Mircea cel Bătrîn.

Zona III:
Aceasta include alte străzi sau porțiuni de străzi care nu se încadrează în Zonele I și II, dar necesită reglementare din cauza condițiilor locale.


Zona IV:
Include suburbii ale municipiului Chișinău, cum ar fi Băcioi, Bubuieci, Budești, Ciorescu, Codru, și altele, unde reglementările sînt mai puțin stringente.

După cum anunță realitatea.md, pentru o oră de parcare, prețul abonamentului va fi cuprins între 5 și 20 de lei. Abonamentul săptămînal va costa între 280 şi 560 de lei, tariful lunar va fi cuprins între 1200 și 2400 de lei.

În caz că şoferii vor abonamente pentru trei luni, aceştia vor scoate din buzunar între 3700 şi 7200 de lei. Taxa pentru jumătate de an ar putea varia între 7200 şi 14.400 de lei, iar abonamentul anual va costa minim 14.400 şi maxim 28.800 de lei.

Autoritățile locale vor crea un sistem electronic de management al parcărilor și parcajelor, în care vor fi reflectate achitările făcute de șoferi și instituții. În cazul persoanelor juridice care își rezervă spații de parcare, plățile se vor achita anual.

Abonamentele pentru parcare nu vor putea fi transmise persoanelor terțe. Acestea vor conține seria, numărul și data emiterii, numărul de înmatriculare al autovehiculului și tipul plății. În total, se vor vinde tichete pentru maxim 70% din spațiul public disponibil pentru parcare.

Zonele publice pentru parcare vor putea fi folosite gratuit de persoanele cu dizabilități și automobilele care deservesc puncte de comerț. Ultimele vor putea staționa maxim 30 de minute, la cel mult 20 de metri de magazin sau farmacie.

Dacă șoferii vor utiliza neautorizat parcările, roțile mașinii pot fi blocate, iar conducătorul va trebui să achite pentru deblocare. Decizia este actualmente supusă consultărilor publice.

6
0
0
0
32

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав