Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504

Pedeapsă cu închisoarea pentru autorii mai multor alerte false cu bombă

7 feb. 11:07   Societate
1720 0

Își dorea amînarea ședințelor de judecată, inclusiv în care era vizat, și îi transmitea iubitei de la libertate telefoane de pe care aceasta efectua apeluri la Serviciul 112 și anunța că Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, este minată.

Planul unui deținut în vîrstă de 26 de ani, încarcerat în Penitenciarul nr. 15 - Cricova, a funcționat de cinci ori, pînă oamenii legii i-au identificat iubita în vîrstă de 18 ani.

„Inculpatul, fiind deținut în Penitenciarul nr. 15 - Cricova, a orchestrat transmiterea unui telefon mobil partenerei sale, iar ulterior, prin intermediul aplicației „Messenger”, i-a dat indicații acesteia să apeleze la Serviciul 112 pentru a comunica despre o alertă falsă cu bombă. La 26 ianuarie 2023, la ora 12:18, tînăra a efectuat acest apel și a comunicat că Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, este minată, perturbînd activitatea instituției și determinînd intervenirea la fața locului a specialiștilor, care, cercetînd întregul perimetru al sediului, cît și incinta acestuia, nu au depistat substanțe sau dispozitive explozive. În baza aceleiași scheme, au fost efectuate apeluri pe 10 februarie, 15 martie, 21 martie și 7 aprilie 2023”, arată Procuratura municipiului Chișinău.

Bărbatul a fost condamnat recent la trei ani de închisoare pentru comunicarea mincinoasă cu bună-știință despre actul de terorism, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis, transmite Noi.md cu referire la ziarulnational.md.

Prin aceeași sentință, tînăra de 18 ani a fost condamnată la 1 an și 6 luni de închisoare, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe o perioadă de probațiune de 2 ani.


Fata le-a spus procurorilor că se cunoaște cu inculpatul de mai mult timp, înainte ca acesta să fie deținut, iar alertele false le-a anunțat de pe cinci telefoane diferite, care i-au fost transmise prin intermediul taximetriștilor.

Ambii inculpați și-au recunoscut vina.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?