X 

Mai multe străzi din Chişinău stau fără marcaje de săptămîni la rînd

18 iul. 15:22   Capitala
2361 0

Mai multe străzi din Chişinău au primit în ultima perioadă un strat nou superior, subţire, de asfalt, care ar avea rolul să niveleze carosabilul şi să aibă rolul de strat de uzură.

Totuşi, problema e că majoritatea acestor străzi, după ce au primit stratul nou de asfalt, n-au primit şi marcajele rutiere pe care le aveau anterior, iar astfel au început a devenit zone de pericol major pentru şoferi, dar mai ales pentru pietoni, într-o situaţie care se perpetuează de săptămîni sau chiar luni la rînd, scrie piataauto.md.

E valabil pentru străzi precum Alecu Russo, Mircea cel Bătrîn sau Calea Ieşilor — toate fiind artere mari şi importante, cu multe benzi, circulate intens. Şoferii nu mai văd marcajele dintre cele 3 benzi pe fiecare sens, şi nici linia continuă, străzile de circa 20-25 metri lăţime transformîndu-se într-o pistă neagră nedelimitată. Cea mai mare problemă, însă, e că nici trecerile de pietoni nu sînt marcate, iar astfel sînt mult mai greu şi mai neintuitiv de observat de şoferi.

Efectiv, doar indicatorul de trecere de pietoni a rămas vizibil, undeva pe trotuar. Astfel, pietonii sînt nevoiţi să traverseze aceste străzi aparent regulamentar, însă supunîndu-se unui risc enorm, pentru că sînt mult mai tîrziu văzuţi de şoferi.

1
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?