COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Lăsați fără copaci și trotuar: Locuitorii de la Botanica așteaptă acțiuni în cazul „La Vista”

Lăsați fără copaci și trotuar: Locuitorii de la Botanica așteaptă acțiuni în cazul „La Vista”

Petiția locuitorilor sectorului Botanica privind restabilirea zonei pietonale din preajma restaurantului „La Vista”, bd.Traian, rămîne deocamdată fără răspuns.

Locuitorii din regiune au cerut autorităților să clarifice situația privind acapararea ilegală a unei porțiuni de spațiu verde de către compania Vista-Olimp SRL, care, deținînd un teren cu o suprafață de 0,018 ha, pe adresa bd. Traian, 5/3, a tăiat neautorizat mai mulți copaci și și-a extins ilegal clădirea din contul trotuarului.

Despre faptul că aceasta este o încălcare gravă a regulamentului de urbanism, iar însăși imobilul a fost construit cu depășiri grave a liniilor roșii, stabilite de Planul urbanistic general al municipiului Chișinău, într-o zonă în care sînt interzise construcțiile capitale - sînt la curent și autoritățile publice locale.


Totuși, reprezentanții Preturii de sector spun că nu pot interveni, întrucît este vorba de un teren proprietate privată, iar actele care au permis ridicarea construcției, au fost emise de instanța de judecată.

„Cunoaștem despre această problemă încă de la începutul construcției. Ei au construit cum au vrut. Noi am scris demersuri către toate organele abilitate, dar ei au construit «cu succes» pînă la capăt. Din păcate, obiectul a fost dat în exploatare. Primăria este cea care poate lua decizia de demoloare, dar cu implicarea instanței de judecată. Ei au toate actele în regulă, este totuși proprietate privată, nu putem interveni așa ușor. Deja că au fost obținute abuziv acele acte e altceva”, ne-a comunicat pretorul sectorului Botanica, Boris Prepeliță.

Pretorul a mai menționat că prorietarul restaurantului "La Vista" mai deține o construcție pe strada Teilor 23/5, care, de asemenea, ar fi fost ridicată abuziv. A fost pornit și un proces de judecată în acest sens.

Menționăm că prin hotărîrea emisă la 26 martie 2014, instanța a constatat faptul de posesiune, folosință și dispoziție a bunului imobil în drept de proprietate de către SRL „Vista-Olimp ”, conform planurilor geometrice întocmite la 5 aprilie 2013. Această hotărîre a servit ulterior drept temei pentru înregistrarea dreptului de proprietate asupra edificiului.

Locuitorii sectorului Botanica au scris în luna martie o petiție adresată primarului general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, în care solicită să ia măsuri pentru a restabili zona pietonală de pe bulevardul Traian.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load