Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

La un pas de tragedie: Salvatorii au reușit prin miracol să scoată din apă o tînără

19 feb. 13:15   Capitala
2430 0

O tînără de 24 de ani a fost salvată de la înec de salvamarii Stației de salvare pe apă nr.1 din parcul „Valea Morilor”, municipiul Chișinău.

Cazul a fost raportat în după amiaza zilei de 18 februarie 2024, către ora 15:00. Potrivit informațiilor înregistrate, tînăra a intrat în apă, iar după ceva timp aceasta nu a reușit să iasă de una singură, transmite Noi.md.

Incidentul a fost observat de salvamari, care de urgență au intervenit și au scos persoana din apă de la o distanță de circa 8 metri de la mal. Ulterior, aceasta în stare conștientă a fost predată echipajului de medici și transportată la spital pentru îngrijiri de rigoare. Toate circumstanțele urmează a fi stabilite de organele de resort.

În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îndeamnă oamenii să se pătrundă de responsabilitate pentru viața lor și a altor persoane, atunci cînd se află în prejma lacurilor și rîurilor, pentru evitarea cazurilor de înec. Totodată, specialiștii atenționează că aflarea în nemijlocită apropiere de bazinele acvatice devine periculoasă în special cînd pe apa lacurilor se formează podul de gheață, iar temperaturile oscilează între minus și plus.
În situații de risc oamenii sînt rugați să apeleze de urgență Serviciul 112.

3
0
1
3
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?