Lecții de siguranță și ateliere demonstrative sunt desfășurate pentru copiii cu scopul pregătirii tinerii generații la capitolul bazelor securității vieții și promovării valorilor de siguranță în rândul populației.
În perioada 17 – 23 iulie 2024 angajații IGSU au desfășurat activități educativ-demonstrative în cadrul a 27 tabere de odihnă staționare și 16 tabere cu sejur de zi din raioanele Edineț, UTA Găgăuzia, Cimișlia, Dondușeni, Sângerei, precum și în capitală. În această perioadă au fost instruiți 665 personal didactic și 5 471 copii.
Specialiștii IGSU explică minorilor regulile antiincendiare și metodele corecte de evacuare din locuințe în cazul izbucnirii unui incendiu. Aceștia sunt îndemnați să evite jocul cu focul, cu sursele de aprindere, dar și să fie prudenți la utilizarea echipamentelor electrice și celor conectate la gaze naturale.
De asemenea, copiii sunt instruiți privind reacționarea corectă în cazul unui cutremur, a unei furtuni, precum și despre măsurile de siguranță în perioada caniculară.
Mai mult, angajații IGSU îndeamnă minorii să nu aventureze scăldatul de unii singuri. Copiii sunt rugați să meargă la scăldat, fiind însoțiți de persoane mature și doar în locuri special amenajate cu stații de salvare.
Angajații IGSU vin și cu un șir de recomandări simple pentru minori privind tehnicile de acordare a primului ajutor de bază în caz de luxații, arsuri și fracturi. Salvatorii demonstrează manevrele de resuscitare în caz de stop cardiac și în caz de înec, iar copiii pot încerca să realizeze manevrele de sine stătător pe manechine.
De asemenea, în timpul activităților organizate, copiii au posibilitatea să exploreze tehnica salvatorilor și pompierilor din dotare, dar și să fie implicați în diverse ateliere interactive, unde pot proba uniforma salvatorilor sau să refuleze apa din furtunuri.
Activități similare urmează a fi desfășurate de IGSU pe parcursul perioadei de vacanță de vară în toate regiunile țării.
Adăuga comentariu