X 
Preşedintele stiri: 3607

Investiții importante în infrastructura sportivă din suburbiile capitalei

9 aug. 2022,, 14:45   Capitala
1582 0

Primăria Chișinău investește în infrastructura sportivă din suburbiile capitalei.

După cum a anunțat conducerea primăriei Chișinău, în orașul Vatra a fost deschis un stadion multifuncțional. Proiectul a costat 10,6 milioane de lei, dinte care aproximativ 60 la sută, adică 6,2 milioane de lei este contribuția Primăriei municipiului Chișinău, iar restul a administrației locale.

Lucrările de construcție au început în primăvara anului 2020 și s-au încheiat în luna mai 2022. Stadionul este împărțit în mai multe zone: terenul de fotbal (942 de metri pătrați), baschet (583 de metri pătrați), volei (401 metri pătrați), și pista de alergare (463 de metri pătrați).

Pe terenul stadionului este construit un vestiar, birou pentru antrenori și un bloc sanitar. De asemenea, în fiecare sector sînt instalate gradene. Terenul stadionului este acoperit cu îmbrăcăminte de cauciuc.

Zilnic, pe stadion vin să practice sportul în jur de 100 de persoane, inclusiv copii și adulți.


Primăria amintește, de asemenea, că în această vară un nou stadion multifuncțional a fost dat în exploatare și la Stăuceni. Proiectul a costat 4 milioane de lei, dintre care 2 milioane au fost alocate de Primăria Chișinău.

În ultimii trei ani, investițiile Primăriei Chișinău în proiectele de infrastructură din Vatra se ridică la 9,7 milioane de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий