X 
Arşiţa stiri: 163
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1455

Fostul pretor al sectorului Rîșcani îl cheamă în instanță pe primar

13 sep. 2023,, 07:45   Capitala
3665 0

Fostul pretor al sectorului Rîșcani merge să-și facă dreptate în judecată. Vlad Melnic spune că nu este de acord cu demiterea sa și insistă că Ceban l-a dat afară doar pentru că a refuzat să adere la partidul său. În replică, într-un live pe Facebook, edilul a dat de înțeles că Melnic ar fi fost demis din cauza întîrzierii unor proiecte.

„Pentru mine într-adevăr a fost o surpriză, fiind pe foaie de boală să aflu că sînt eliberat din funcție și că deja există o persoană în loc. Eu am un avocat, dumnealui pregătește materialele și în scurt timp voi depune materialele în instanța de judecată”, a declarat ex-pretor al sectorului Rîșcani, Vlad Melnic, notează Noi.md cu referire la tv8.

Vlad Melnic spune că a mers ieri dimineață la pretură să-și ia actele și a aflat că nu mai este în funcție din data de 7 septembrie. Surprins acolo de jurnaliști, el s-a arătat convins că a fost dat afară din cauză că, acum jumătate de an, a refuzat să se intre în partidul MAN al primarului.

Edilul capitalei i-a dat replica într-un live, făcut din sectorul Rîșcani. Deși nu a spus-o direct, acesta a dat de înțeles că Melnic ar fi întîrziat cu realizarea proiectelor din sector.

„Gherete care nu au aparate de casă și nu poți achita cu cardul. Și multe alte aspecte care țin nemijlocit de activitatea în parc, care s-a transformat într-o mare „șașlîciniță”, care trebuia finaliză în principiu încă mult timp în urmă. O să revenim separat”, a menționat primarul capitalei, Ion Ceban.


Deși am insistat să obținem o reacție la acuzația fostului pretor, care spune că ar fi fost presat să facă parte din MAN, consiliera lui Ceban ne-a spus că primarul nu va mai face alte declarații. Cît despre întîrzierile în realizarea unor sarcini, fostul pretor de la Rîșcani afirmă că a făcut tot posibilul pentru bugetul pe care l-a avut.

„Asta e cel mai simplu să spui că nu a făcut față. Aici putem inventa orice. Sunt puțini profesioniști, plus salarii mici. Erau probleme și cu furnizarea materialelor, timpul în care trebuie să fie realizate proiectele, calitatea lor”, a vorbit ex-pretor al sectorului Rîșcani, Vlad Melnic.

Melnic a evitat să le spună jurnaliștilor unde va activa în continuare. Amintim că ieri, la ședința operativă a Primăriei, primarul Ceban a anunțat că sectorul Rîșcani va avea un nou pretor. Edilul l-a prezentat pe Mihai Furculiță și la felicitat, fără să spună de ce a fost demis Vlad Melnic.

Primarul Capitalei, Ion Ceban, nu a venit deocamdată cu o reacție la acuzațiile aduse.

7
1
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав