COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Dosar penal în cazul construcției de pe strada Grenoble

Dosar penal în cazul construcției de pe strada Grenoble

Sesizarea vicepreședintelui Parlamentului, Alexandru Slusari, cu privire la presupusele ilegalități legate de darea în arendă a zece hectare de teren de pe strada Grenoble, a fost transmisă Centrului Național Anticorupție și urmează a fi examinată în cadrul unui dosar penal.

Informația a fost confirmată pentru Noi.md de reprezentanții Procuraturii Generale. Dosarul cu toate materialele atașate a fost transmis CNA-ului la începutul lunii noimebrie.

Slusari a declarat anterior că htărîrea privind darea în arendă a lotului respectiv a fost adoptată de Guvernul Filip cu grave încălcări și terenul ar fi ajuns pe mîna „mafiei imobiliare”. Potrivit lui, agenții economici intenționează să construiască de fapt un hotel și o zonă de odihnă.


Deputatul a trimis demersuri la Procuratura Generală și Centrul Anticorupție prin care a solicitat să fie analizate acțiunile funcționarilor implicați și să investigheze cine a stat în spatele acestei tranzacții dubioase cu terenul statului.

Noi.md a scris anterior că lotul respectiv, din preajma Spitalului „V. Ignatenco” și a hotelului „Vila Verde”, este cu destinație agricolă, iar conform legii acesta nu poate fi folosit pentru construcții. Totodată, autoritățile publice locale au confirmat că nicio autorizație de construcție nu a fost emisă. Acum un an, terenul a fost îngrădit, curățat de arbori și începute lucrările de nivelare a suprafeței, care se desfășoară pînă în prezent.

Cu detalii de la CNA vom reveni mai tîrziu.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load