Demontarea unui pod nefuncțional la Ciocana a creat haos

23 iul. 10:00   Capitala
5838 0

Demontarea unui pod nefuncțional din sectorul Ciocana a dat peste cap traficul pe strada Milescu Spătaru și Bucovina. Șoferii au făcut cale întoarsă, iar pietonii au fost nevoiți să meargă pe jos aproximativ un kilometru, deoarece ruta de microbuz și autobuz s-a scurtat pe perioada lucrărilor.

Ieri, muncitorii lucrau la demontarea podului, care de zeci de ani stă neatins în sectorul Ciocana. Iar asta a dat peste cap traficul din zonă. Mai exact, strada Milescu Spătaru a fost blocată, în perimetrul străzilor Ion Dumeniuc și Bucovinei. De exemplu, ruta de microbuz cu numărul 191 și-a scurtat traseul, iar oamenii au fost nevoiți să meargă pe jos aproximativ un kilometru.

Iar șoferii, care ignorau indicatoarele rutiere, ajungeau în fața podului și făceau cale întoarsă, transmite tv8.

La telefon, conducerea Administrației de Stat a Drumurilor a declarat că instituția era în căutarea unor grinzi pentru reparația capitală a podului din apropiere de Cricova.

„Noi avem nevoie de o singură grindă pentru reabilitarea unui pod de la drumul expres M5, kilometrul 264. Acel tip de grindă poate fi adus doar de prin Rusia ori Ucraina. În contextul situației de acolo, nu am putut identifica din punct de vedere logistic cum să facem. Respectiv s-au identificat grinzile acestea acolo”, a spus directorul adjunct al ASD, Serghei Galușca.


Totuși, în urma unei expertize tehnice s-a decis demontarea și celorlaltor grinzi.

„S-a stabilit că, de fapt, aveau niște nervuri necesare la montarea grinzilor. Pentru a evita anumite situații nefaste, de exemplu, un cutremur de intensitate mai mare, în comun acord cu Primăria Chișinău, am decis să luăm toate grinzile. Ca la necesitate să le întoarcem primăriei”; a explicat Galușca.

Podul care este demontat a fost construit încă în perioada sovietică, iar de atunci, acolo nu s-a circulat niciodată, pentru că lucrările de construcție așa și au rămas nefinalizate.

3
2
0
0
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?