Criza energetică stiri: 1778
Cutremure stiri: 390
Eurovision stiri: 428

Cursa feroviară Chișinău - Kiev. Tofilat: „Biletele vor fi puse în vînzare din nou”

19 ian. 15:30   Capitala
2281 0

După o pauză de 24 de ani, trenul internațional Chișinău-Kiev lansat în noiembrie anul trecut, operat de reprezentanți ai Căilor Ferate Ucrainene (Ukrzaliznytsia) în cooperare cu Calea Frată din Moldova, este un succes și chiar a reușit să intre în clasamentul european al celor mai bune rute feroviare pentru anul 2023.

Totuși, biletele pentru perioada de după 30 ianuarie au dispărut din vînzare. Care este motivul dispariției, a explicat pentru Noi.md, directorul general CFM Oleg Tofilat:

"Acum discutăm intens cu Ukrzaliznytsia dacă cursa va fi zilnică sau de 3 ori pe săptămînă. Biletele vor fi în curînd puse în vînzare. Această mică problemă tehnică va fi rezolvată foarte curînd", a spus directorul Căii Ferate din Moldova.

Întrebat dacă CFM intenționează să mai lanseze alte curse, Oleg Tofilat a răspuns că situația va depinde de încheierea conflictului militar din Ucraina:

"De îndată ce războiul se va termina, vom reveni la planul cursei Iași – Chișinău – Odesa, și vrem să facem 4 curse pe săptămînă. Ne pregătim, iar Ukrzaliznytsia așteaptă și ea", a explicat Oleg Tofilat.

1
0
1
0
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?