X 
Cutremure stiri: 502

Cozi uriașe la maratonul universitar de vaccinare anti-COVID

18 iul. 2021,, 11:31   Capitala
4883 7

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” organizează cel de-al treilea Maraton universitar de imunizare împotriva COVID-19 cu genericul „De la student la student”, în data de 18 iulie 2021

La maraton se face rapelul cu AstraZeneca și vaccinarea cetățenilor cu Johnson & Johnson, transmite Știri.md.

Zeci de oameni stau în rînd de dimineață la maratonul universitar de imunizare.

Încă de la primele ore ale dimineții s-au format cozi.

Toate persoanele imunizate cu AstraZeneca la prima etapă a maratonului (21-23 mai) urmează să se prezinte, fără programare prealabilă, în ziua de duminică, începînd cu ora 8:00 pînă la 18:00, cu buletinul de identitate și certificatul primit la administrarea primei doze de AstraZeneca.


Totodată, sînt invitați cetățenii să se vaccineze cu Johnson & Johnson.

Pentru buna desfășurare a procesului de vaccinare, în Complexul Sociocultural Universitar (str. Nicolae Testemițanu, 25), sînt organizate 6 fluxuri de imunizare: 4 linii pentru AstraZeneca și două – Johnson & Johnson.

Acțiunea este organizată în parteneriat cu Asociația Studenților și Rezidenților în Medicină, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, cu suportul Consiliului rectorilor din Republica Moldova.

Vaccinul Johnson & Johnson, produs de compania americană farmaceutică cu același nume, se administrează intramuscular cu o singură doză și este recomandat persoanelor cu vîrsta de cel puțin 18 ani.

În urma studiilor clinice, s-a constatat o eficacitate de 66,3% împotriva tuturor formelor de boală și 100% împotriva spitalizării cauzate de COVID-19.

Pînă în prezent, peste 20 de milioane de doze de vaccin Johnson & Johnson au fost administrate în toată lumea. Vaccinul a fost aprobat de autoritățile din SUA, Uniunea Europeană și precalificat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Lotul de vaccin Johnson & Johnson (151.200 de doze) a fost livrat țării noastre prin intermediul platformei COVAX .

Reamintim că vaccinarea antiCOVID-19 în Republica Moldova este una benevolă, potrivit ultimelor informații cetățenii nu se grăbesc să se imunizeze din diferite motive, printre care, frica de vaccin și adesea imposibilitatea de a alege vaccinul cu care să fi imunizați.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав