X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4054

Maratonista Josephine Chepkoech a primit interdicție pentru dopaj

31 mai. 19:17   Sport
2164 0

Kenyanca Josephine Chepkoech, vicecampioană la maratonul de la Sevilla din februarie, a primit o interdicție de șapte ani pentru că a comis o a doua încălcare a reglementărilor antidoping.

Sportiva în vîrstă de 35 de ani a realizat un record personal de 2:22:38 și a terminat pe locul al doilea în sudul Spaniei, în spatele etiopiencei Azmera Gebru, transmite Noi.md cu referire la descopera.ro.

După cursă, ea a dat o probă de urină care a fost testată pozitiv pentru 5-alfa-Adiol și 5beta-Adiol, ambii metaboliți ai substanței interzise testosteron. La sfîrșitul lunii aprilie, ea a cîștigat maratonul de la Santiago din Chile, care nu a fost recunoscut de World Athletics.

Hepkoech a mai fost suspendată pentru doi ani în 2015, după ce a fost depistată pozitiv în urma unei curse de 10 km pe șosea în Angola. Întrucît a recunoscut a doua infracțiune de dopaj, perioada de ineligibilitate a fost redusă de la opt ani la șapte.

Acesta este doar unul dintre numeroasele cazuri de dopaj în care au fost implicați atleți kenyeni, cu sportivi precum fostul medaliat cu bronz mondial la 10.000 m, Rhonex Kipruto, campionul de la Boston și de la maratonul din Chicago, Lawrence Cherono, și cîștigătoarea de la Boston din 2019, Diana Kipyokei, toți avînd în prezent suspendări.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?