X 
Criza energetică stiri: 1778
Cutremure stiri: 391
Eurovision stiri: 428

Atmosfera sărbătorilor de iarnă se simte deja în Chişinău

22 noi. 2021,, 14:45   Capitala
2260 0

Chiar dacă pînă la Crăciun mai este peste o lună de zile, atmosfera sărbătorilor de iarnă se simte deja în multe magazine şi centre comerciale din Chişinău. Vitrinile sînt îmbodobite cu ghirlande şi globuri colorate, iar brazii artificiali atrag atenţia trecătorilor, chiar dacă cei mai mulţi dintre ei nu şi-au propus să se pregătească de sărbători atît de devreme.

Diversitatea pomilor şi decoraţiunilor de crăciun care se vînd în magazine, dă impresia că sărbătorile de iarnă au şi început. Producătorii autohtoni pun la dispoziţia cumpărătorilor brazi cu ace de silicion sau împodibiţi cu zăpadă artificială, pentru a le da un aspect asemănător celor naturali, transmite Noi.md cu referire la tvrmoldova.md.

DENIS GĂLEANU, director commercial: „Luaţi un produs premium de calitatea înaltă care nu emană gaze, il aveţi pe un termen de exploatre de 10 ani, împreună vom salva zece brazi vii, în spatele meu aveţi bradul suflat cu zăpadă, cu celuloză îl aveţi tot pe zece ani, această celuloză poate fi reînoită.”

Comercianţii spun că preţurile brazilor şi decoraţiunilor de Crăciun nu au crescut prea mult faţă de anul trecut. Un simplu brad artificial cu înălţimea de un metru şi jumătate, costă în jur de 500 de lei, iar unul de calitate superioară de aceleaşi dimensiuni, poate fi cumpărat cu trei mii de lei. Cele mai scumpe seturi de globuri de Crăciun costă în jur de 500 de lei. Comercianţii se laudă că pot pune la dispoziţia cumpărătorilor multe produse care corespund noilor tendinţe ale artei ornamentale.

DENIS GĂLEANU, director comercial: „sînt maxim două culori care se poate de combinate foarte bine pe un brad, va face o combinaţie destul de plăcută. Vă puteţi juca cu mărimele jucăriilor. Ne străduim să mergem după tendinţele modei, facem după tendiţile care sînt populare în Europa.”

Comercianţii oferă o gamă variată de decoraţiuni pentru împodobirea locuinţelor de sărbători. Se vînd şi ornamente mai puţin obşnuite, care nu se regăsesc în tradiţiile spaţiului romînesc, cum sînt de exemplu cele specificie stilului scandinav. Acestea creează o atmosferă de confort, spun specialişti în design.

ALINA PREPELIŢĂ, consultant, magazin de decor: „Familiile care au copii sînt foarte intrigaţi de aşa jucării, ele sînt şi jucăuşe, dar sînt şi în tematica anului nou.”

În mai puţin de o lună vor fi puşi în vînzare şi brazii naturali de la pepinierile Agenţiei de Stat "Moldsilva".0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?