Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 287

Aproape o mie și jumătate de oameni au vizitat Parlamentul de Ziua Ușilor Deschise

23 mai. 17:58   Capitala
1208

De Ziua Ușilor Deschise, organizate cu prilejul aniversării a 31-a a Legislativului, Parlamentul Republicii Moldova a găzduit aproape o mie și jumătate de vizitatori din diferite localități ale țării, dar și de peste hotare.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, și alți deputați au avut rolul de ghizi pentru numeroși copii, tineri și adulți care au venit la Parlament.

Traseul turistic prin clădirea Parlamentului a inclus sala de ședințe plenare și sala Europa, muzeul Parlamentului și sala pentru conferințe de presă. Iar în hol a fost vernisată o expoziție de documente, cărți și fotografii rare, care mărturisesc despre istoria celor 31 de ani ai Parlamentului Republicii Moldova.

Copiii au fost invitați în biroul de serviciu al șefului Legislativului, unde au încercat fotoliul de președinte al Parlamentului și au aflat detalii despre munca de conducător al instituției parlamentare.


În scuarul din fața Parlamentului micii vizitatori s-au bucurat de diverse activități interactive – concurs de desen, improvizație teatrală, jocuri intelectuale și competiții sportive. Copiii s-au bucurat de cadouri din partea Fondului Națiunilor Unite pentru Populație.

Toți vizitatorii au putut discuta cu deputații despre istoria și actualitatea instituției parlamentare și s-au arătat bucuroși de deschiderea aleșilor poporului. În discuții, oamenii au abordat mai multe probleme personale și au primit răspunsuri ori invitații în audiență pentru ca acestea să fie soluționate în mod eficient.

Programul Zilei Ușilor Deschise a fost urmărit de jurnaliști profesioniști și de studenți ai Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea de Stat din Moldova.

Ziua Ușilor Deschise a fost organizată în premieră din momentul constituirii Parlamentului de legislatura a XI-a.

Oaspeții pot vizita clădirea Parlamentului Republicii Moldova și în zile obișnuite. De luni pînă vineri, în baza programării prealabile, sînt organizate vizite de informare. Acestea au fost reluate, odată cu relaxarea măsurilor de sănătate publică de către autorități, în luna martie a anului curent. De atunci instituția a fost vizitată de aproape 2500 de persoane, atît din țară, cît și din străinătate.

1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав