COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 937 115   INFECTAȚI 365 713(+548)   TRATAȚI 349 581      DECESE 9192(+30)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3020

Tipuri și caracteristici tehnice ale benzilor LED ©

15 oct. 12:14   Business
772 0

În iluminarea locuințelor, benzile cu LED-uri devin din ce în ce mai populare. Poate că ați auzit diferite argumente în favoarea lor, în comparație cu lămpile cu incandescență și chiar cu halogen: sunt mai eficiente, mai luminoase, mai durabile, nu generează multă căldură, sunt ușor de operat și de programat, iar lista continuă. Dar, totuși, înainte de a ne grăbi la magazin pentru câțiva metri de bandă LED, să ne dăm seama care sunt acestea și pe care le puteți cheltui în siguranță dacă vorbim despre un caz anume.

În ceea ce privește culoarea

Când vorbim despre iluminare, culoarea joacă un rol important. Poate schimba atmosfera unei camere și poate deveni un element important de decor.

Benzile LED pot fi monocolore sau multicolore. Primele sunt formate din aceleași LED-uri și pot emite culori standard precum alb, albastru, galben și verde sau culori mai neobișnuite precum roz sau portocaliu. Dacă vorbim despre cele multicolore, atunci ei sunt capabile să strălucească cu o gamă mai largă de culori într-o singură bandă. Acest lucru se datorează instalării într-un cip a trei cristale LED - roșu, galben și albastru. Această sursă se numește RGB.

Rezistența la factorii externi

Benzile LED pot fi impermeabile sau simple. Cele sigilate au un strat siliconic și sunt marcate cu RTW. Conform standardelor internaționale, rezistența la factori externi este indicată de literele IP (Protecție internațională) și de două cifre după. Primul indică gradul de protecție împotriva factorilor mecanici și siguranța pentru oameni în cazul atingerii benzilor, iar al doilea indică rezistența la umiditate.

Cu cât este mai mare numărul, cu atât este mai mare gradul de protecție. Numărul 0 înseamnă că nu este prezentă o protecție, iar numărul 6 în prima poziție înseamnă că banda este complet protejată de praf. Dacă al doilea este, de asemenea, 6, atunci banda LED nu va fi afectată de picăturile de apă din niciun unghi. Prin urmare, dacă doriți să instalați banda în aer liber, atunci gradul de protecție trebuie să fie mai mare decât IP43, iar IP67 și IP68 sunt recomandate pentru încăperile cu umiditate ridicată. O gamă largă de modele cu diferite grade de protecție poate fi găsită la un preț excelent în magazinul electric Cegoltar, precum și cabluri și alte materiale electrotehnice.

Densitatea LED-urilor

De obicei, densitatea benzilor LED variază de la 30 la 60 de becuri LED pe metru. Dacă sunt dublate, atunci se va indica x2, dacă sunt amplasate pe două rânduri, atunci marcajul 2x2 va fi prezent. Astfel, densitatea ajunge la 120 și 240 de becuri pe metru. În plus, în unele modele becurile sunt aranjate în 3-4 rânduri pentru a crea o iluminare uniformă. Sunt instalate pe bandă de cupru pentru a evita supraîncălzirea.

În funcție de locația lămpilor, unghiul de difuzie a luminii va varia. Există frontale, a căror lumină este direcționată de la suprafața de montare și colțuri, care strălucesc de-a lungul suprafeței. Primele sunt utilizate mai des și oferă 120 de grade de difuzie a luminii, în timp ce cele din urmă sunt utilizate în scopuri decorative.

După cum puteți vedea, pentru a obține rezultatul dorit de la instalarea benzilor LED, trebuie luați în considerare mai mulți factori atunci când efectuați o achiziție. Desigur, astfel de detalii sunt gândite în etapa de proiectare a incintei și convenite cu un specialist. În același timp, nu uitați de instalare, care ar trebui discutată cu meșterul.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X